Enkel koldt røget Laks Opskrift
OK, jeg indrømmer det. Whitetailfan har ingen idé om, hvordan god røget laks skal smage som. Jeg voksede op med køer og svin, og nogle andre dyr spiste vi aldrig, men her i det sydlige Alberta var der ingen "praktisk" laks, så jeg har spist meget lidt. Men jeg prøvede nogle alligevel, og jeg er lidt stolt af det - dvs. det smager godt for mig, så her er hvad jeg gjorde.
Ingredients
2 frosne “vilde atlantiske laksefileter” på knap 1 kg stykket eller ca ½ pund (produkt fra Kina)
2 tsk Tenderquik pr. filet
Yderligere krydderier – tilføj til din smag:
Hvidløgs pulver
Løg pulver
Kryddersalt
Persille til farve
Citronpeber - Denne genstand er en ekstra ingrediens foreslået og brugt af Crazy Canuck. Det er ikke en del af Whitetailfans originale opskrift.
Preparation
Påfør Tenderquik på kød af laks
Efter 12 timer vaskes Tenderquik af laks (frisk dem)
Stil til tørre i køleskabet - 4 til 6 timer, indtil fisken er klæbrig at røre ved.
Kold røg med ahorn i 2 timer. Temperaturen var altid under 100ºF.
Sæt tilbage i køleskabet i 24 timer