Smoked rainbow trout on rack

Røget Ørred og røget ørred spredt Opskrift



Der er så mange ting, du kan gøre for at lave et lækkert måltid ud af røget ørred. Dagens opskrift giver dig en trin for trin vejledning til at ryge ørred. Men også for at gøre en stor ørredspredning. Du kan bruge det som snack på kiks, eller bare som en lækker sund side til dit måltid.

Ingredients

Til røget ørred:

2½ pund friske ørredfileter

1½ spsk Bradley Sugar Cure

Til ørredspredningen:

1 mursten (250 g) flødeost, blødgjort

⅔ Kop røget ørred (eller laks), smuldret

¼ tsk salt

¼ tsk hvidløgspulver

½ tsk paprika

⅛ tsk cayennepeber

1 kop revet cheddarost

4 grønne løg, skåret i tynde skiver

Preparation

Til røget ørred:

Gnid Bradley Sugar Cure jævnt over hele fisken. Pak fisken ind i plastfolie, eller læg den i en stor ziptop-pose. Stil i køleskabet i 3-4 timer.

Skyl fisken grundigt og stil den et køligt, tørt sted i 1 time, så der kan dannes en pellikkel på ydersiden af fisken. Brug en blæser til at fremskynde processen.

Placer ørreden på dit rygerstativ. Tip: Bradley Magic Mats er gode til at ryge fisk og har ikke fiskepinden på stativerne på din Bradley Smoker.

Indstil rygeren til 180ºF ved hjælp af træ Alder eller Pacific Blend bisquetter.

Røg fisken i omkring 3-4 timer, eller indtil fiskens indre temperatur når 145 F.

Til ørredspredningen:

Mos flødeosten i en mellemstor skål med en gaffel eller kartoffelmoser. Tilsæt røget ørred, salt, hvidløgspulver, paprika, cayennepeber og revet cheddar. Fortsæt med at mose, indtil det er godt indarbejdet.

Rør de snittede grønne løg i. Hæld i en serveringsskål.

Server med kiks.

Ved Steve Cylka