Incredible Candied Smoked Salmon Recipe

Utrolig Kandiseret røget laks Opskrift



Forkæl dig med de søde og røgede smag af denne kandiserede laksopskrift! Styret i en simpel blanding af Demerara -sukker og groft salt, belægges laksen derefter i en lækker slikglasur lavet med rødvin, mørk rom, brunt sukker og honning eller ahornsirup og røg langsomt til perfektion.

Ingredients

Laks

1 kg - 2 kg Demerara eller naturligt brun farin

7/8 - 1 kop groft salt (ikke mere end en kop)

Sæt til side til senere (valgfrit):

8 Fed knust hvidløg

Små palmefulde knuste peberkorn

2 tsk revet frisk ingefær

Revet skal af 1 appelsin

½ Tsk røde chiliflager

½ tsk Cyenne

Tilsæt ikke flydende krydderier, da dette kan kompromittere salt/sukker-forholdet. Dog har jeg personligt sneget omkring 4 oz mørk rom i saltlagen.

Candy Glaze:

4 Oz rødvin

4 Oz mørk rom

2 kopper brun farin

1 kop honning eller ahornsirup

Peber/cayennepeber (valgfrit)

Preparation

Ryger temperatur:

Prøv at holde 100-125ºF (langsom røg)

saltlage:

Bland sukker og salt sammen.

Skind og udbenet laks, samt skær mørkt kød fra inden rygning. Brug ikke mavestrimler, da de er for fede.

Skær laks i stykker såsom nuggets 1″ x 1″ eller strimler 2″ x 6″ og ¼″ tyk.

Dæk bunden af en plastikbeholder med en ¼″ salt/sukkerblanding.

Læg større, tykkere stykker laks på blandingen.

Fortsæt med at lægge saltlageblanding/laks i lag, indtil al laks er dækket. Stil i køleskabet. Lagen opløses hurtigt og begynder at trække væske fra laks.

Nu til slik din laks:

Varm vin, rom, sukker, honning/ahornsirup op i en gryde. Der er et par måder at slikke din laks på. Det er dit valg, have det sjovt, eksperimentere.

Glasuren kan pensles på flere gange under rygeprocessen.

Du kan fjerne laks halvvejs i rygeprocessen og lægge den i blød i glasur i et par timer, før du genoptager rygningen.

Læg den røgede laks i en beholder med glasuren og lad den trække i køleskabet (må ikke stå længere end et døgn, ellers vil sukkeret suge mere fugt ud af den røgede fisk, selv uden salt).