Warm Salad of Smoked Mackerel & Baby Beetroot with Dijon Mustard & Horseradish Dressing

Varm salat af Røget makrel & Baby rødbede med dijonsennep & peberrodsdressing

Sandra Tate

Mackerel rækker højt med sild og laks for de mest populære røget fisk, rige og olierede, der er fyldt med smagsstoffer, en smule rækker langt, og det er relativt billigt!

Ingredients

Helbrede:

800 g makrel

50 g havsalt

60 g lys brun farin

Saft af en lille citron

(1 makrelfilet pr. person)

En afrundet tsk dijonsennep

½ tsk flydende honning

1 spsk hvid balsamicoeddike

3 spsk solsikkeolie 

En afrundet tsk cremet varm peberrodssauce

Preparation

For 800g makrel, fileteret og renset, bland 50 g havsalt med 60 g lys brun farin og saft af en lille citron.

Gnid kuren ind i kødsiden af fisken og læg kød til kød sammen i en tæt beholder.

Lad stå i 30 minutter og skyl derefter grundigt, dup tør og læg på Bradley ståltrådskurve med afstand fra hinanden.

Lad fileterne tørre på et køligt, luftigt sted i en time (ikke i køleskabet), mens du opvarmer Bradley Smoker kabinettet til 190°F/85°C, fylder med Oak Bisquettes og ryger i ca. 45 minutter - 1 time eller indtil den er kogt til en indre temperatur på 72°C. Lad den køle af og stil den på køl, indtil den skal bruges.

Tillad en filet røget makrel pr. person til en dejlig, levende og smagfuld forret eller let frokost.

Placer stuetemperatur baby rødbeder på tallerkener eller lave skåle og drys med pebret rucola blade.

Varm makrelfileterne op under grillen, vend dem én gang, skær dem i stykker og fordel dem over salaten.

Lav en tyk emulsionsdressing ved at blande en afrundet tsk dijonsennep med ½ tsk flydende honning og 1 spsk hvid balsamicoeddike til en pasta.

Slå nu ind 3 spsk solsikkeolie lidt ad gangen, indtil du har en tyk emulsion.

Tilføj endelig en afrundet tsk cremet varm peberrodssauce og slå igen.

Tilsæt dråber af dressingen til salaterne og server med varmt, sprødt brunt brød.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now