Varmt røget laks Med Dill, Peberrish & Spring Vegetable Pasta
Jeg ved godt, vi ikke er der endnu, men denne forårsgrønne pasta med saftige flager af varm røget pasta får dig til at føle, at du er der.
Ingredients
40 g salt
30 g uraffineret melassesukker
500 ml varmt vand
700 g side af laks
(Server 2)
150 g frisk linguine
50 g møre forårsgrøntsager
Creme fraiche
2 teskefulde cremet peberrod
Sort peber
Frisk dild
Preparation
Varmrøget laks er seriøst moreish, og lidt rækker langt, da det er så lækkert rigt og fedtet. Ideel over pasta, men lige så fantastisk i en sandwich eller på toast med avocado og pocheret æg.
Hærdning og rygning
Bland sammen 40 g salt og 30 g uraffineret melassesukker i 500 ml varmt vand i en tætsiddende beholder, lad den blive helt kold og nedsænk en 700 g side af laks til 1 time, skyl derefter og dup helt tør.
Lad det tørre yderligere på en Bradley-rist, mens du sætter rygeren op.
Indstil Bradley Smoker til en skabstemperatur på 95°C/200°F og tilsæt egebisquetter til stakken.
Lad skabet nå den ønskede temperatur og fyld med røg, placer derefter laksen i midten af skabet og ryg til omkring 2 timer - afhængig af fiskens tykkelse - og test for 70°C på den tykkeste del, fjern derefter, lad den køle af og opbevar i køleskabet, indtil den skal bruges.
Flake nogle af de varmrøget laks, ca 200g, vær ikke for generøs, da den er meget rig, og pak resten ind til anden brug.
Stil til side for at nå stuetemperatur.
Varm en pande op saltet vand og tilføje 150 g frisk linguine sammen med 150 g møre forårsgrøntsager - Jeg brugte sukkerærter og broccoli med mør stilk - og kog i 2 minutter, eller indtil pastaen er til din smag, afløbet gennem en sigte.
Plop a afrundet spiseskefuld creme fraiche sammen med 2 teskefulde cremet peberrod i den varme pande og kom linguinen og grøntsagerne tilbage.
Vend sammen med en generøs slibning af sort peber og nogle fint snittet frisk dild.
Fordel mellem lune pastaskåle og top med flager af varmrøget laks og mere dild.
Server straks.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now