Hed Røget makrel Med posjeret æg, kartofler, brede bønner og urter
Dette dejlige måltid var resultatet af 20 minutters tilberedningstid.
Ingredients
50 g havsalt
30 g naturligt sukker
Serverer 4
2 varmrøget makrel
Små nye kartofler (Jeg tillader 5 per person)
2 håndfulde bondebønner
Smør
hakket flad persille og purløg
salt og peber
en spiseskefuld hvidvinseddike
4 æg
Preparation
Er det ikke en fornøjelse, når du generøst får hjemmedyrkede råvarer fra venner og kan bringe det sammen med dit eget arbejde, i dette tilfælde min varmrøgede makrel? Og der bliver lavet et mindeværdigt måltid.
Varmrøget makrel lavede jeg for et par dage siden, pakket ind i køkkenpapir, den stod i køleskabet, indtil Fran kom med en trug fyldt med sine nye kartofler, persille, purløg, bondebønner og meget mere.
For at tilføje det, har jeg altid en kurv fuld af flerfarvede æg fra Sandras brogede besætning af specielle høns.
Dette dejlige måltid var resultatet af 20 minutters tilberedningstid. Men først...
Hærdning og rygning af makrel:
Jeg beder om at få renset min makrel og fjernet hoveder - jeg kan godt lide at varmryge dem hele frem for filet, men har ikke behov for et ansigt på den.
Til to store, meget friske makrel blandede jeg en kur af 50 g havsalt blandet med 30 g naturligt sukker.
Gnid dette ind i hulrummet og over skindet, kom dem i en frysepose eller beholder og lad det stå i køleskabet i 30 minutter.
Skyl nu godt og tør helt inde og ude med køkkenpapir.
Indstil Bradley Smoker til en skabstemperatur på 80°C/180°F og smid et halvt dusin egebisquetter ned i stakken.
Hav skabet op til temperatur og fuld af røg, før du lægger fisken ind på en rist. Jeg lader den øverste udluftning stå åben for let rygning, og fisken skulle være klar efter en time.
Test for intern temperatur på 72°C, hvis du ikke er sikker på, at de er klar.
Lad det køle helt af og stil det på køl, hvis du ikke bruger det med det samme.
Serverer 4
Fjern forsigtigt de 4 fileter fra 2 varmrøget makrel, fjerne stiftbenene med en pincet, læg på et ark folie og læg til side.
Koge små nye kartofler (Jeg tillader 5 pr. person, du bestemmer efter dine lyster) indtil de er næsten møre, når de testes med et spyd.
Tilføj nu 2 håndfulde bondebønner og kog i yderligere 2-3 minutter, dræn derefter og tilsæt en god klat smør.
Knus let med bagsiden af en gaffel og drys i en håndfuld hakket flad persille og purløg.
Krydr med salt og peber.
Placer makrelfileter under en varm grill og steg 2-3 minutter på hver side.
Mens makrellen koger, bringes 6 cm vand i kog i en gryde med en spiseskefuld hvidvinseddike, når du først har en rullende byld, knækker du ind 4 æg og pocherer i knappe 2 minutter, fjern derefter på en hulske og stil på køkkenpapir.
Fordel krydderurter, bønner og kartoffelblanding mellem 4 tallerkener, top hver med en sydende makrelfilet og et pocheret æg.
Så enkelt, så meget godt!
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now