Hot Smoked Trout with Spinach Pancakes & Horseradish Crème Fraiche

Hed Røget ørred Med spinatpandekager og peberrod crème fraiche

Sandra Tate

Varmt røget ørred er lækker til morgenmad eller gøres til en delikat paté, men ved denne lejlighed besluttede jeg at bruge den til god brug i denne smukke og velsmagende brunch -skål.

Ingredients

(Server 4)

saltlage:

2 mellemstore friske ørreder

30 g salt

20 g lys brun farin

500 ml koldt vand

Pandekager:

4 røgede ørredfileter (se ovenfor)

200 g ung spinat, vasket, blancheret, presset og hakket

3 forårsløg, skåret og fint skåret

225 g almindeligt mel

1 spsk bagepulver

300 ml mælk

2 æg

30 g smeltet smør

1 tsk salt

sort peber

olie eller smør til stegning

At tjene:

Bland 4 spsk creme fraiche sammen med peberrod efter smag og lidt hakket purløg

Preparation

Først bad jeg min fiskehandler om venligst at filetere  2 mellemstore friske ørreder. Lav en let lage ved at blande 30 g salt, 20 g lys brun farin og 500 ml koldt vand og lad fileterne ligge nedsænket i det til 30 minutter.

Fjern, skyl og dup helt tørre på køkkenpapir, og lad dem tørre i yderligere en time på en Bradley-rist - de vil føles lidt klistrede nu.

Tilføj et par ahorn- eller alerbisquetter til Bradley-stakken og sæt den til 75°C/170°F så røg fileterne til 1 time (en ekstra halv time mere, hvis du vil have en mere røget smag).

Fjern og sæt til side.

Metode:

Lav pandekagedejen ved at lægge mel, salt, en formaling af sort peber og bagepulver i en skål.

Lav en brønd i midten og bræk æggene i.

Tilsæt halvdelen af mælken og begynd at samle dejen, tilsæt nu den resterende mælk og det smeltede smør og pisk til en jævn masse.

Tilsæt den hakkede spinat og forårsløg og rør det sammen.

Varm en tung stegepande op over medium varme.

Tilsæt et skvæt olivenolie eller en klat smør efterfulgt af en lille slev pandekageblanding.

Når der dukker bobler op, er det tid til at vende pandekagen.

Når den er tilberedt til gylden på begge sider, overføres til en tallerken i en varm ovn og fortsætter med at koge, indtil blandingen er færdig.

Afhængig af størrelsen af pandekager du laver, (og størrelsen på din pande selvfølgelig), kan du måske til mig 2-3 ad gangen.

Du ender med 3 pandekager per person, hvis du laver dem ca. 7 cm i diameter.

Til sidst, spiral tre pandekager på hver tallerken, top med en flaget filet pr. person, og afslut med en klat peberrodscreme fraiche.

Server mens den stadig er varm.

Ahorn
 Træ

Maple Bisquettes til Bradley Smokers

Med en mildt røget, sød og subtil smag er Maple Bisquettes perfekte til at ryge kalkuner og forstærke smagen af fjerkræ og fuglevildt.

Shop Now