Hed Røget ørred, Spinat & peberrod soufflé tærte
For at holde min røget ørred så saftige som muligt besluttede jeg, at jeg ved denne lejlighed ville holde fiskene hel, når alt kommer til alt skal der være en god grund til, at Arbroath Smokies og Kippers ikke er fileteret, før de ryger! Lidt mere af en violin for at fjerne kødet bagefter, men jeg synes, det var det værd.
Ingredients
200 g unge spinatblade
3 æg
30 g smør
30 g almindeligt mel
Salt
Peber
2-3 teskefulde cremet peberrod
Preparation
Tag 2 store friske ørreder.
For at helbrede og ryge din ørred blandes først 30 g havsalt med 30 g lys brun farin og det revne skal af en citron.
Fjern ørredhovederne og pak noget af blandingen ind i hulrummene og derefter over skindet.
Lad være i en beholder (de vil give afkald på noget fugt) i 30 minutter, skyl derefter grundigt og tør helt med køkkenpapir.
Smør skindet let for at forhindre fisken i at klæbe og læg på en Bradley-rist. Lad stå i en time for at tørre yderligere, huden vil nu være ret læderagtig.
Indstil i mellemtiden Bradley Smoker og forvarm kabinettet til 95°C/200°F med nogle egebisquetter i stakken.
Røg ørreden i 1 time eller indtil kødet er uigennemsigtigt, kernetemperatur 72°C.
Lad det køle af, før du forsigtigt løfter skindet væk og fjerner flagerne af fisk fra benene, læg til side.
Til tærten skal du bruge en pakke færdiglavet mørdej.
Forvarm ovnen til 180°C/350°F. Rul dejen og beklæd a 26 cm tærteform med løs bund, prik bunden med en gaffel og bag 'blindt' i 10-12 minutter, indtil bagværket føles tørt på overfladen.
Fjern fra ovnen.
Blancher 200 g unge spinatblade, pres tør og drys ud over bunden af tærten sammen med de lyserøde flager af røget ørred.
Skil nu ad 3 æg, læg hviderne i en stor skål.
Lav en bèchamelsauce ved at smelte 30 g smør sammen med 30 g almindeligt mel i en gryde, når det er blandet og skummende, tilsæt 300 ml mælk og pisk kraftigt indtil saucen er jævn og begynder at boble - tag af varmen og pisk 3 æggeblommer.
Krydr med salt, peber og 2-3 tsk cremet peberrod.
Pisk nu sammen 3 æggehvider med en knivspids salt indtil du har bløde toppe.
Vend bèchamelsaucen i æggehviderne og hæld over tærten.
Juster forsigtigt souffléblandingen til kanterne med en paletkniv.
Bages i 25-30 minutter til de er gyldne og hævede.
Server straks med salat eller haveærter.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now