Vilde kirsebær Varmt røget laks
Kirsebær og varm sauce går så godt sammen, at jeg er overrasket over, at jeg ikke har gjort dette før! Denne marinade/sauce/glasur har næsten alt hvad du har brug for til smag perfektion! Tilføj et kys af røg, og det er perfekt til sommerrutinen!
Ingredients
1 laksefilet – helst vild ikke opdrættet – skind på
¼ kop brun farin
2 tsk sojasovs
2 tsk ahornsirup
2 spsk varm sauce
1 tsk kornet sennep
½ tsk tørret dild
½ kop hakkede friske kirsebær
Preparation
Begynd med at komme alle ingredienserne i en skål og bland godt. Knus gerne kirsebærene med en ske for at frigive mere af saften. Hæld halvdelen af blandingen i en ikke-reaktiv skål. Tilføj din laks med skindsiden opad, så marinaden rører ved alt kødet. Dæk med husholdningsfolie og lad det marinere i alt fra en time til 4.
Når marinaden er færdig, fjern laksen og læg den på en rist fra din Bradley Smoker. Forvarm din Bradley Smoker med æblepukker til 250ºF (65,6ºC) Når rygeren er kommet til temp, læg din laks i og lad den ryge i 45 minutter til en time. Du vil vide, at det er færdigt, når kødet let flager væk.
Brug en pensel og mal forsigtigt laksen med den reserverede marinade. Serveres varm!
God fornøjelse!
Opskrift af Cory Walby