Bradley Røget løg Syrlig
Et stærkt, postjulens ønske om at spise enkel mad fik mig til at prøve at ryge den ydmyge løg.
Ingredients
(Gør 8)
til fyldet:
800 g røget løg, skåret i tynde skiver
30 g smør
1- 2 tsk blødt brun farin
6 spsk hvid balsamicoeddike
100 g stærk cheddar, smuldret
bundt purløg, finthakket
en knivspids cayennepeber
salt peber
til bagværket:
200 g almindeligt mel
100 g smør
knivspids salt
1 æg
8 x 9 cm løsbundede tarteletforme
Preparation
Nok af kalkunen, kartofler kogt i gåsefedt, Stilton og portvin... lad os komme tilbage til det grundlæggende. Løg er så sødt og usmageligt, når det koges langsomt til en suppe eller tærte - jeg tænkte, at det kun kunne forbedres ved let rygning og tilsætning af noget af den stærke Quickes Cheddar, der er tilbage fra juleostbordet. Disse dejlige tarteletter er perfekte som forret eller let frokost med salat.
Ryg flere løg, end du har brug for, og brug dem i supper eller gryderetter for at tilføje en røget note til andre retter.
Denne opskrift er til individuelle tarteletter, men kan, hvis du foretrækker det, lave en tærte i familiestørrelse.
Metode:
Rygning af løg:
Fjern skindet, halver det og fordel det over en Bradley Smoker-rist.
Fyld stakken med egebisquetter.
Når varmen er sat af, ryger du løgene i 30 minutter (eller i en time, hvis du vil have en mere intens smag), ydersiden bliver let røgbrun.
Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt tyndt skåret, røget løg, sukker og hvid balsamicoeddike, rør rundt. Smag til med salt og peber og kog forsigtigt i cirka 30 minutter, mens du rører ofte, indtil løgene er bløde og klistrede og væsken er fordampet. Stil til side til afkøling.
Til bagværket:
Kom mel, salt og smør i en foodprocessor, og puls det sammen.
Tilsæt nu ægget og bearbejd indtil dejen begynder at kugle, stop med det samme.
Pak ind i husholdningsfilm og stil på køl i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær dejen i 8 lige store dele og rul hver meget tyndt for at beklæde tærteformene.
Skær overskydende wienerbrød væk og prik bunden med en gaffel.
Arranger tarteletterne på bageplader og bag dem i 10 minutter, eller indtil overfladen af bagværket ser tør ud.
Fjern fra ovnen.
Hæld noget afkølet løgblanding i hver og bag i yderligere 15-20 minutter, indtil dejen er gylden og løget rygende varmt.
Tag den ud af ovnen, løft forsigtigt op af formene og drys smuldret cheddar og finthakket purløg over.
Tilsæt nu en lille smule cayennepeber og server med det samme.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now