Smoked Butternut Squash Risotto with Crispy Sage Butter

Røget Butternut Squash Risotto med sprødt salviesmør

Sandra Tate

Mens jeg stadig lider af "Jeg-kan-ikke-må-ikke-mere-kød"-syndromet efter festlighederne, besluttede jeg at prøve et trøstende, farverigt alternativ.

Ingredients

Mellemstor butternut squash

Olivenolie

Salt og peber

750 ml kylling eller grøntsagsfond

Stor skalotteløg

Stort fed hvidløg

50 g smør

275 g arborio risotto ris

Glas hvidvin

75 g friskrevet parmesanost

Håndfuld revet friske salvieblade

Preparation

Rygende Butternut Squash

Det er min overbevisning, at en smule røg rækker langt, og at det at stikke nogle grøntsager i Bradley Smoker i 20-40 minutter uden skabsvarme giver dem nok røgsmag til at tilføje en nuance til en ret uden at overvælde den.

For min halverede jeg en medium butternut squash (fra top til bund) og tog frøene ud,

Jeg placerer den i skabet med nogle hvidløgshoveder og et par røde ramiro peberfrugter for en god ordens skyld – jeg brugte noget af hvidløget, men gemte resten til andre lejligheder.

Hvis du vil have en mere udtalt røgsmag, så ryg under alle omstændigheder i længere tid, eller forskær squashhalvdelene i 1 cm tykke skiver og fordel dem løst over en Bradley-rist.

Jeg brugte æbletræbisquetter Squash Risotto med sprødt salviesmør -

(Server 4)

Forvarm ovnen til 220°C. Skær den butternut squash i 1 cm tykke skiver og fordel på en ovnplade, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.

Steg i ca. 25- og meget mør.30 minutter, vend én gang i tilberedningstiden - squashen skal være let farvende og meget mør, læg til side.

Varme 750 ml kylling eller grøntsagsfond i en gryde.

Mens squashen steger, skrælles og skæres den i tynde skiver en stor skalotteløg.

Knus en stort fed hvidløg med en teskefuld salt og mos til en pasta med siden af en stor kniv.

Smelte 50 g smør i en stor sauterpande tilsættes hvidløg, skalotteløg, sort peber og en knivspids safran tråde (kog ved svag varme i 4 minutter, indtil det er blødt, men ikke tager farve.

Tilføj nu 275 g arborio risotto ris til gryden og vend for at overtrække med smør.

Skru nu op for varmen og hæld et glas hvidvin i med risene, og så snart de er absorberet, begynder at tilsætte fonden en slev ad gangen (fra dette tidspunkt vil det tage 15-20 minutter at koge).

Når den er næsten mør, foldes den ind 75 g friskrevet parmesanost, smag til og tilsæt eventuelt malmsalt, og tilsæt lad det stå et par minutter.

Smelt hurtigt og tilsæt en lille stegepande håndfuld revet friske salvieblade, og fjern så snart bladene bliver mørkere.

Fordel risottoen mellem 4 opvarmede pastaskåle, top med røget squash, varm fra ovnen, og kom salviesmør over toppen.

Server straks med parmesan og rivejern til rådighed.

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now