Røget Marineret aubergine
Lige fra grillen er huden stadig mør, men når den først afkøles, ser det ud til at hårde op, og det gør det vanskeligt at spise, hvis du bruger aubergine i sandwich.
Ingredients
4 graffiti auberginer eller andre asiatiske typer aubergine, eller 2 mellemstore auberginer (saltning kan være påkrævet)
4 store fed hvidløg, hakket
4 spsk hver hakket frisk basilikum, eller 2 spsk tørret
4 spsk hver balsamicoeddike og olivenolie
Salt og peber efter smag
Preparation
I en lille skål blandes hvidløg, basilikum, balsamicoeddike, salt og peber sammen og lad det stå i 15 minutter. Tilsæt derefter olivenolien og bland grundigt.
Lav ekstra marinade, hvis du planlægger at servere auberginen varm. Se serveringsforslag.
Jeg elsker smagen i skindet af aubergine, men rygning ved lav temperatur har en tendens til at gøre selv det tyndeste skind sejt. Så jeg var nødt til at gå på kompromis og skrælle auberginen i striber, så noget af skindet blev siddende.
Skær i 1/4 tomme tykke runde skiver.
Læg aubergine i en stor skål, og hæld marinaden over.
Bland grundigt og hurtigt for at sikre, at alle stykker er jævnt belagt på begge sider.
Lad marinere i cirka 30 minutter eller længere, bland det af og til.
Mens aubergine marineres, forvarm rygeren og røggeneratoren og bring skabets temperatur op til 200 °F.
Med aubergine på stativer (tager hele to stativer), læg den i rygeren og påfør 40 minutter til en times æblerøg.
Cirka 15 minutter, før rygeperioden er færdig, varmes grillen op til medium høj, og ristene olies.
Når påføringen af røg er færdig, overføres aubergine til grillen.
Andre muligheder er at færdiggøre auberginen i rygeren, under en slagtekylling, stege den i en ovn eller sauter oven på komfuret.
Grill skiver indtil de er møre; cirka 5 minutter på hver side. Når du er færdig, overfør til en stor skål og dæk let med olivenolie.
Æble
Træ
En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.
Shop Now