Bradley Smoked Red Pepper, Tomato & Chilli Dip

Bradley Røget rød peber, tomat og chili Dip

Sandra Tate

Endelig har vi solskin og varme, og hvilken bedre måde at sparke BBQ på end nogle lækre dips? For livlig farve og smag er denne vanskelig at slå.

Ingredients

3 store røde ramiro peberfrugter

4 store modne tomater

1 rød chili

3 spsk olivenolie

1 fed hvidløg, pillet og knust

saft af ½ citron

1 spsk hakket persille

salt peber

Preparation

For en mere intens smag, grill peberfrugter og chili inden rygning - det betyder at grille til sort, hvis du ikke griller så hårdt som dette, vil skindet ikke komme af.

Også, hvis du undlader at dække helt ind i plastik, vil skindene igen ikke komme af. Så meget ved jeg af bitter erfaring, og jeg har forklaret metoden udførligt nedenfor.

Mens grøntsagerne ryger, røg jeg også noget havsalt for at krydre dette og til senere brug - opbevares i en separat, mærket krukke.

Metode:

Start Bradley Smoker med kun 2-3 egetræskiketter i stakken.

Forvarm imens grillen til varm. Læg peberfrugt og chili på en bradepande og grill, indtil skindet er sort, vend af og til, indtil hele overfladen er sort og peberfrugterne falder sammen. Overfør straks til en plastikpose, fastgør løst og lad det være køligt nok til at håndtere. Fjern nu skindet (det vil nemt komme væk) og del derefter det bløde kød for at fjerne frø og kerne, kasser. Efter tilsvarende fjernelse af skindet fra chilien kan du ønske at lade frøene, eller i det mindste nogle af dem, stå for en god varme til retten. Læg kødet af chili og peberfrugt i en lav skål.

Lav et lille snit gennem skindet på tomaterne øverst og nederst. Kom i en skål og skold med kogende vand. Efter 3 minutter drænes tomaterne og skrælles skindet, som nu er løsnet. Skær hver i to og skub frøene ud med tommelfingrene, kassér dem. Tilsæt tomathalvdelene til de røde peberfrugter og chili, dryp med lidt af olivenolien og overfør til en hylde i Bradley Smoker. Røg i op til en time (jeg røg min i 30 minutter, men så kan jeg godt lide en subtil røghed til min).

Kom røget peber, tomater og chili i en lille foodprocessor og tilsæt hvidløg sammen med citronsaft, salt, peber og den resterende olivenolie. Forarbejd til en tyk pasta, tilsæt derefter hakket persille og tjek krydringen, juster evt. Dippen skal have lov til at bløde et par timer, inden den serveres med varme pitabrød og andre mezze-retter.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now