Mole Chicken

Røget Mole Sauce Opskrift



Molesauce er en traditionel marinade og sauce fra Mexico. Det er en intens blanding af smag, der inkluderer chili, chokolade, frugt og masser af krydderier. Brug denne sauce til enchiladas, bagt muldvarpskylling, burritos, eller hvad din muldvarp har brug for!

Ingredients

3 Oz mørk chokolade - groft hakket

1 Tørret guajillo chili - opstammet og frøet

1 Tørrede ancho chili - opstammet og frøet

2 tørrede chipotle chilier - opstammet og frøet

1½ kopper grøntsagsbouillon

2 majstortillas, skåret i 1-tommers strimler

1 tomat - halveret på kryds og tværs

3 tomatillos - skæres i halve på kryds og tværs

1 tsk vegetabilsk olie

1 lille løg - skåret i skiver

4-6 fed hvidløg, hakket groft

¼ kop blancherede jordnødder (usaltede og afskallede)

2 spsk rosiner

1 spsk spidskommen frø

1 tsk tørret timian

2 kanelstænger

3 hele nelliker

3 hele allehånde bær

1 spsk hvidt sukker

½ tsk salt

Bradley Flavor Bisquettes - Ahorn

Preparation

Kold røg mørk chokolade med Maple Flavor Bisquettes i 1 time, op til 2 timer.

Rist chili i en tør pande ved middel varme i cirka 3 minutter. De vil være varme og aromatiske.

Varm 1 kop grøntsagsbouillon op i en gryde, indtil det begynder at simre.

Overfør chilierne til en blender med 1 kop grøntsagsbouillon.

Rist tortillastrimler på en tør pande ved middel varme, indtil de er let brunede. Tilsæt til blenderen med bouillon og chili.

Lad chili og tortilla stå i blenderen uforstyrret og trække i 10 minutter.

Kog tomater og tomatillos i en tør pande, indtil de er bløde og sorte, cirka 3 til 4 minutter på hver side.

Tilsæt tomater og tomatillos til blenderen og blend indtil glat.

Tilsæt olie til en stor pande og varm op ved middel varme. Tilsæt skåret løg, hvidløg, jordnødder, rosiner, kanelstænger, nelliker, allehånde, spidskommen og timian. Kog indtil løgene er bløde.

Fjern kanelstænger, allehånde bær og nelliker.

Tilsæt resten af løgblandingen til blenderen og purér, indtil det er glat.

Hæld blandingen i en stor gryde og varm op ved middel varme.

Tilsæt chokolade, resterende ½ kop grøntsagsbouillon, sukker og salt. Bring det i kog, reducer varmen og kog i 10-15 minutter, så saucen tykner.

Brug nu denne sauce til enchiladas, bagt muldvarpskylling, burritos, eller hvad end dine muldvarpebehov måtte være!

Opskrift af: Lena Clayton

Ahorn
 Træ

Maple Bisquettes til Bradley Smokers

Med en mildt røget, sød og subtil smag er Maple Bisquettes perfekte til at ryge kalkuner og forstærke smagen af fjerkræ og fuglevildt.

Shop Now