Apple -røget røget Kalkun Opskrift
Fantastiske! Da det kom ud af rygeren begyndte alle at tage billeder af det! Smagen var fantastisk. Ikke alt for sød som du kunne forvente. Huden var perfekt!
Ingredients
3 Quarts æblejuice
1½ pund brun farin
1 ½ Kop kosher salt
4 appelsiner - i kvarte
6 Uns frisk ingefær - skåret i tynde skiver
15 hele nelliker
6 laurbærblade
1 fed knust hvidløg
14 pund kalkun
Vegetabilsk olie til børstning af kalkun
Preparation
I en stor gryde ved høj varme bringes æblejuice, brun farin og salt i kog, mens du rører for at opløse sukker og salt.
Kog i et minut, tag af varmen og skum skummet af. Lad blandingen afkøle til stuetemperatur. Kombiner 3 liter vand, appelsiner, ingefær, nelliker, laurbærblade og hvidløg i en 5 gallon plastikspand eller anden beholder (jeg bruger en køler), der er stor nok til nemt at holde kalkunen. Tilsæt æblejuiceblandingen og rør rundt.
Fjern og kassér fedtet fra kalkunhulen. Reserver halsen og indmaden til anden brug. Skyl kalkunen indvendigt og udvendigt, dræn og sænk kalkunen i saltlage. Top eventuelt med en tung vægt for at være sikker på, at den er helt nedsænket. Stil på køl i 24 timer.
Ryg ved 230°F i cirka mindst 3-4 timer, indtil låret registreres ved 180°F, og brystet er 165°F. Jeg tilføjede æblerøg i de første 90 minutter.