Angelo er røget Kyllingelår Opskrift
Følgende er min version af Angelos røget kyllingelår. Eel -sauce er svært at finde, og det bliver dyrt, hvis du skal bestille den online. Du kan lade den være ude af opskriften eller erstatte den med østerssauce. Det vil stadig smage godt, men anderledes. Jeg brugte ålesaus, og det gør en stor forskel. Jeg tror, jeg kan foretage en erstatning for ålsauce ved at bruge Mirin, røget fisk (hvilket er lettere for mig at få end ål), sojasovs og et sødestof. Men sørg for at købe kinesisk sojasovs, da der er en forskel mellem det og de japanske sorter.
Jeg er ikke sikker på, om det at placere lårhuden ned giver bedre resultater. Jeg prøvede både hud ned og hud op og kunne ikke registrere nogen forskel.
Ingredients
Marinade:
1 pt æblejuice
1 12 oz øl (brug en god øl)
2 spsk kosher salt
¼ Kop mørk brun farin
¼ kop kinesisk sojasovs
¼ kop teriyaki sauce
¼ kop ålesauce (valgfrit)
1 spsk Worcestershire sauce
Frisk ingefær - groft hakket (3 tommer stykke ca. en fjerdedel i diameter)
4 fed hvidløg - knust
6 pund kyllingelår
Preparation
Kombiner alle ingredienser i en ikke-ætsende beholder, undtagen kylling.
Stil på køl i 1 til 2 timer for at lade smagene blande sig. Fjern i mellemtiden eventuelt ekstra fedt fra kyllingelårene og skyl godt.
Dup dem tørre og læg lårene i en ikke-ætsende skål eller plastikpose. Hæld marinade over lårene, stil på køl og saltlage i 7 - 8 timer.
Fjern lårene fra marinaden, og børst eventuelle stykker ingefær eller hvidløg af.
Læg lårene på olierede omvendte stativer med skindsiden nedad, og lad dem lufttørre i køleskabet, indtil lårene føles klæbrige at røre ved (ca. 8 timer eller natten over).
Lad lårene stivne ved stuetemperatur i en time før rygning.
I løbet af denne tid kan du drysse dem med din favorit rub eller bare sort peber. Røg ved 220ºF indtil kødtemperaturen er 165 graderºF, ved at bruge 5 - 6 æble- eller ahornbisquetter i 3-4 timer.
Baskisk i BBQ/teriyaki sauce, hvis du har lyst!