alt="Smoked duck"

Bedst røget And Opskrift



Uanset om du opdrager husdyr eller jager dem som mange gør i vintermånederne, har vi en opskrift, der titillerer øjnene og prikker din tunge!

Duck tilbyder en dristigere smag end anden høns, som kalkun eller kylling. Derfor røget så mange mennesker.

En anden grund til, at Duck er perfekt foder til en mad ryger, er fordi de er fedtere end andre spilfugle. Som du godt ved, bevarer fedtindhold fugt og absorberer røget smag bedre end magert kød.

Denne opskrift fungerer godt for både indenlandske og vilde ænder. Så uanset hvad du har på hånden (det være sig Mallard, Wood, Cannie eller Speck), skal der fungere, så længe det ikke er ultra-lean. Her er et par hurtige anbefalinger, før vi kommer ind i kødet af tingene.

Ingredients

Kuren:

3 spsk (45 ml) Bradley sukkerkur

2 tsk (10 ml) fjerkrækrydderi

2 tsk (10 ml) løggranulat eller pulver

1 tsk (5 ml) paprika

1 tsk (5 ml) salvie - gnides

1 tsk (5 ml) merian

1 tsk (5 ml) timian

1 tsk (5 ml) hvid peber

1 tsk (5 ml) hvidløgsgranulat eller pulver

2 laurbærblade, skåret i tynde strimler med en saks (drys på sidst)

Preparation

Tidlig forberedelse (en uge ud):

Kuren

Vask and/ænderne og fjern overskydende fedt fra kroppen indvendigt og udvendigt, og lad huden sidde.

Gennemborer bryster og lår godt.
I en stor beholder blandes ovenstående kur og gnides over hele fuglen, både inde og ude.

Læg låg på hærdebeholderen og hærd i 6 dage i køleskabet. Mens du hærder, gnid alle overflader mange gange igen.

Sidste forberedelse (en dag ud):

Skyl ænder godt med koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.

Fyld kropshulen med krøllet avispapir, der er blevet pakket ind i papirhåndklæder.

Indpak nu and med køkkenrulle og indpak igen med avispapir. Læg et køkkenrulle og avispapir under anden for at absorbere væsker.

Opbevares natten over i køleskabet.

Smoking The Duck (morgen):

Brug slagtergarn til at sikre anden. Hæng eller placer fuglen i rygeren, så brystet vender nedad (vi anbefaler at bruge en robust S-krog til at hænge den med halen opad. Det gør, at røgen lettere kan flyde gennem kroppens hulrum).

Tør anden i din Bradley-ryger uden røg i en time ved 140°F. Pointen med dette er at slippe af med klamheden i huden.

Nu er du klar til røg. Ved den lavest mulige temperatur ryges anden i omkring tre timer ved at bruge et valgfrit træ (frugt, nødder). Skru op for temperaturen til 150°F og fortsæt med at ryge i tre timer mere.

Cooking The Duck (aften):

I en forvarmet køkkenovn ved 350°F placeres and på en forhøjet rist inde i en pande. Panden skal være mindst en tomme dyb for at opsamle det smeltede fedt.

Dæk med aluminiumsfolie og steg, indtil fuglens indre temperatur når 170°F. Det kan være en god ide at tjekke både bryster og lår for færdighed, hvis din ovn tilberedes varmere på den ene side end den anden.

Vi håber, du nyder denne opskrift lige så meget, som vi gør.