Spiced Berbere røget Kyllingevinger Opskrift
Berbere eller (Bir-Beri) er en traditionel etiopisk krydderiblanding, der har så mange variationer som der er kokke. Det indeholder normalt paprika, hvidløg, ingefær og salt, men nelliker og bukkehornkløver er også almindelige. Det bruges til kød, der er bagt i lang tid, hvilket betyder, at det også fungerer godt med den lave og langsomme stil med rygningskød. Server disse vinger med en lille klemme af citron eller kalk i slutningen for at tilføje et let citrus touch.
Ingredients
2-3 kg kyllingevinger
Til Rub:
1½ spsk kosher salt
¼ kop brun farin
1 tsk berbere
2 tsk paprika
¼ tsk sort peber
¼ tsk cayennepeber
Bradley Smoker Hickory Bisquettes
Preparation
Bland ingredienserne til ruben sammen.
Smid kyllingevingerne i rub og læg vingerne jævnt.
Læg vingerne i en ovnfast aluminiumsform.
Ryg vinger ved 225°F med hickory bisquettes, eller indtil en indre temperatur på 165°F er nået (ca. 1 time).
Server med det samme eller sæt i en forvarmet ovn (400°F) i et par minutter for at gøre det sprødt.