Kyllingelår og gnocchi med røget svampe og rød peberfrugter
Det lykkedes mig at få tre pints af forskellige svampe og to smukke røde peberfrugter ind i rygeren. Som et resultat fik jeg en dejlig skål og en meget enkel opskrift: kyllingelår og gnocchi med røget svampe og røde peberfrugter. Her er hvad du har brug for.
Ingredients
4 store kyllingelår
1 pint shitake-svampe
1 pint skåret baby bella svampe
1 pint hele østers- eller knapsvampe
2 store røde peberfrugter
1 spsk baconfedt
1 spsk olevende olie (helst med rosmarin)
2 kopper chønsefond (mere ved hånden)
1 16-ounce pakke gnocchi
10 Uns ffrisk babyspinat
1 op teavy creme
2 spsk cforhastet hvidløg
2 kviste ffrisk rosmarin
Salt og peber efter smag
Preparation
Få først røget svampe og peberfrugt. Lad alle svampene blive hele, undtagen shitakestænglerne, da de kan blive seje.
Derefter halshugges, fjernes kernerne og de røde peberfrugter i kvarte. Fordel dem med alle svampene på én rist i rygesættet til 220ºF over æbletræ i cirka 90 minutter.
Peberfrugterne skulle have mistet deres livlige røde nuance, og skindet skulle være en smule rynket. Svampene skal se både lidt tørrede og mørkere ud i farven, men ingen af bakken skal se ud som om den er blevet krympet. Når alt kommer til alt, er vi ikke dehydrerende, blot ryger.
Tag den ud af rygeren, når den er færdig, og afkøl den, og du kan helt sikkert køle hele batchen til senere brug. Gem dem i en forseglet plastikbeholder og opbevar i køleskabet, indtil du beslutter dig for at tilberede denne ret.
En perfekt kombination af pasta, svampe og kylling
I en stor sauterpande smeltes baconfedt, smør eller olivenolie. Tilsæt en spiseskefuld af presset hvidløg, og læg kyllingelårene i dine kyllingelår, når de syder. En lille smule hønsefond vil være tilstrækkeligt, da vi bare gerne vil holde lidt fugt i gryden og undgå at det hele sprøjter rundt.
Sørg for at folde hvert lår ud, så hvert lår er så fladt og så meget i et enkelt lag i gryden som muligt. Salt og peber på oversiden, hvis du har lyst, lad bagsiden brune, vend og gentag.
Når de er færdige, fordel en af rosmarinkvistene jævnt over toppen af kluken, læg et låg på gryden. og tag gryden af varmen.
Urter der gør hele forskellen
Opvarm rosmarinolivenolien og den anden spiseske knust hvidløg i en større gryde eller underskål, så den næsten ikke syder. Tilsæt dine gnocchi og brun jævnt over en medium brænder. DeLallo er min favorit, fordi de har lige den rigtige tæthed og ikke for tunge,
Tilsæt bladene fra den anden kvist rosmarin cirka halvvejs, og rør af og til for at få puderne til en flot farve, ikke en ensfarvet brun. Vi vil bare have en dejlig blanding af toasty brun og cremet gul kartoffel.
Når gnocchierne er, hvor du kan lide dem farvemæssigt, tilsættes de røgede svampe og peberfrugter og ca. en kop hønsefond. Rør sammen og hæv varmen lidt på blusset.
Tid til kyllingen
Tag kyllingelårene og giv dem en god groft hak og kom dem også i gryden sammen med al væsken og afskrabninger i bunden af gryden.
Rør igen, tilsæt lidt mere hønsefond efter behov for at holde blandingen i bare en lille smule væske, og tilsæt derefter den tunge fløde.
Til sidst skal du lægge spinaten ovenpå - jeg brugte hele den store, 10 ounce plastikbalje med babyspinat fra Organic Girl - læg toppen på panden, og lad spinaten visne ned, måske fem minutter.
I sidste ende skal der være lige nok væske i gryden til at kombineres med stivelsen fra gnocchierne. Som et resultat, bør du ende med en dejlig sauceret ret, ikke for løs, ikke for tyk.
Klar til at gå
Server den sammen med noget tykt franskbrød, og du har fået et mættende måltid, der ikke er for tungt, ikke for let. En hvis røgfyldte højdepunkter giver en rigdom til, hvad der ellers ville være en slags gennemsnitlig gryderet.