Sliced duck bacon, pancetta style

Røget Duck Pancetta Opskrift



Hvis du gerne vil prøve at lave dit eget charcuterie, viser denne opskrift, hvordan man helbreder og ryger Duck Breast til Duck Bacon eller Pancetta. Dette er en god make-ahead mad, fordi både hærdning og rygning tager flere timer, og så bliver du nødt til at tilberede pancettaen for at servere den. Brug det i alle retter, du vil bruge svinekød pancetta i.

Ingredients

2 eller 3 andebryst

Til saltlage:

2 kopper vand

1 kop kaffe

½ kop brun farin

½ kop kosher salt

1 spsk Kur #1

Bradley Bisquettes – Ahorn

Preparation

Bland ingredienserne til saltlage i en gryde.

Varm op over medium varme og rør indtil salt og sukker er opløst.

Lad saltlagen afkøle til stuetemperatur.

Dyp andebryster i lage og stil dem i køleskabet i 8 timer.

Fjern andebryst fra saltlagen, skyl godt og dup tørre.

Kold røg bryster i 5-6 timer med ahorn bisquettes. Husk at den ikke bliver tilberedt på dette tidspunkt!

Pak koldrøgede andebryster (nu andepancetta/bacon) ind i plastfolie, indtil de skal bruges.

Skær og steg/bag andepancetta inden servering.