Røget Fjernøsten kylling Opskrift
Hoisins sauce er en meget almindelig ingrediens i kinesisk køkken, der bruges som glasur til kødet.
Ingredients
1 kg (2 lb) kyllingebryst, med ben i
45 ml (3 spsk) hoisinsauce (tilgængelig i kinesiske sektioner)
30 ml (2 spsk) hver hvidvinseddike, sherry, vand og olie
Preparation
Forberedelse:
Skin kyllingebryster, fjern så meget fedt som muligt. Sæt til side.
Kog hoisinsauce, eddike, sherry, vand og olie op i en lille gryde. Reducer varmen og lad det simre i et til to minutter. Fedt nok.
Beklæd alle overflader af kyllingestykkerne, gnid godt ind.
Lad kyllingen stå ved stuetemperatur i to timer.
Rygemetode:
Forvarm rygeren til cirka 85-100°C (185-220°F).
Læg kyllingen på olierede stativer.
Røgkoge i cirka 1½ – 2½ time eller indtil et øjeblikkeligt termometer viser 55-60°C (130-140°F). Tilberedningstid vil variere afhængigt af vejr- og vindforhold.