Røget Game Bird Opskrift
Dette er en røget spilfuglopskrift, jeg har skabt til en fasan. Du kan dog bruge andre spilfugle som Chukkas, Partridge, Grouse og endda en domineret høns. Vær særlig opmærksom på saltvandet her. Det er et meget vigtigt skridt at holde kødfugtighed.
Saltvand i fuglen i mindst 4 timer, men jo mere, jo bedre. Op til 12 timer fungerer godt.
Brug træ med præference, men du får bedre resultater med Alder, Cherry eller Mesquite bisquettes.
Ingredients
1 hel fasan (med eller uden skind)
Træ (kirsebær, alder eller mesquite anbefales)
The Brine:
½ kop syltesalt
6 kopper koldt vand
¼ kop brun farin
3 spsk ahornsirup
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk syltende krydderi
2 spsk honning
3 tsk sojasovs
1 kop hønsebouillon
Preparation
I en glasskål eller Ziploc-pose kombineres syltningssalt, vand, brun farin, ahornsirup, eddike og syltningskrydderi.
Tilsæt fasan og sæt i køleskabet i mindst 4 timer, vend af og til.
Dræn, og kassér saltlagen.
Lad fasanen tørre på køkkenrulle i 30 minutter.
I en lille skål kombineres honning og sojasovs.
Start kun gas- eller kulgrill på den ene side og læg træflis i blød i vand.
Læg træflis på glødende kul og sæt gryden med hønsebouillon over kullene.
Pensl fasan med honningsojasovsblanding, og læg den på grillen på siden modsat glødende kul.
Dæk til og hold temperaturen mellem 150 (65,6ºC) – 250 (121,1ºC) grader, åbning af grillen så lidt som muligt. Røg fasan i 2-3 timer, og tilsæt flere chips i løbet af den sidste time.
Fasanen vil være klar til at spise fra grillen.