Røget Kalkun Opskrift
Rygning af en hel kalkun er en lang proces og vil tage mindst 8 timer, hvis du vil have den øm og saftig. Så du skulle hellere starte natten før madlavning. Imidlertid er denne røget kalkunopskrift så let og sikker på at imponere din familie og gæster.
Ingredients
Til saltlage:
1 kop kosher salt
1 ¼ kopper brun farin
3 spsk hele sorte peberkorn
4-6 laurbærblade
2 kanelstænger
Skal og saft af 1 appelsin
2 liter koldt vand
Til fuglen:
1 frisk kalkun, optøet, hvis den er frosset (12-15 pund)
1 mellemstor løg i kvarte
1 æble i kvarte
2 gulerødder, skåret i cirka 4" stykker
3 stilke selleri, hakket i to
1 hvidløgshoved, toppen skåret af og løs skræl fjernet
6 spiseskefulde usaltet smør (3/4 stang), blødgjort
Bradley Premium Bisquettes – Salvie
Preparation
Natten før tilberedning kombineres ingredienserne til saltlagen i en stor gryde ved middel varme, indtil salt og sukker er opløst.
Sæt saltlage til side og lad det køle af.
Fjern indmad og hals fra kalkunen. Gem og afkøl til sovs.
Skyl kalkunen indvendigt og udvendigt med koldt vand.
Dyp kalkunen ned i den afkølede lage.
Dæk til og stil på køl natten over.
Næste dag fjernes kalkunen fra saltlagen, skylles med koldt vand og tørres med køkkenrulle.
Stil den på køl uden låg i mindst 2 timer, så den tørrer.
Forvarm ryger til 225°F med Bradley Premium Sage Bisquettes.
Læg kalkunen i en aluminiumsbradepande.
Gnid kalkunens hulrum med 2 spsk smør og fyld med hakket æble og grøntsager.
Gnid 2 spsk smør på ydersiden af fuglen.
Placer i smøger og ryg i cirka 8 timer, eller indtil den indre temperatur på den tykkeste del af låret når 180°F.
Halvvejs gennem tilberedningsprocessen drys kalkunen med det resterende smør.
Opskrift af: Lena Clayton