Asian Style Smoked Chicken Recipe

Asiatisk stil Røget kylling OpskriftHvis du leder efter en røget kyllingopskrift i asiatisk stil, kan du prøve at bruge denne saltvand før rygning. Jeg brugte en modificeret saltvand/marinade til nogle kyllingelår. De kom ret godt ud. Du kan muligvis erstatte citronsaft med sherry eddike. Hvis du blødgør kyllingen, presser jeg normalt saften på ½ en citron i en skål med vand nok bare til at dække kyllingen. Men mere citronsaft ville ikke skade. At tilføje 1 eller 2 teskefulde 5 -stjernede krydderi til denne opskrift er også en god idé. Her er en anden mulighed: Nogle gange kan du bruge en simpel saltvand med fjerkræ. Efter måling af den krævede mængde vand, tilsættes bare salt (de-iodiseret), indtil et æg flyder. Tilsæt derefter noget Demerara -sukker til din smag. Nogle kan lide en 50/50 blanding, men det er en personlig smag ting. Jeg bruger normalt varmt vand, da salt og sukker opløses hurtigere. Men sørg for, at saltvand afkøles korrekt inden brug.

Ingredients

6 Lb kyllingelår

16 oz æblejuice

12 Oz øl, flad (god kvalitet)

¼ Kop Mortons Kosher salt (2 ounce)

¼ Kop brunt sukker

¼ Cup Chinesiske sojasovs; eller anden type sojasovs

¼ Kop sherryeddike

2 tsk Worcestershire sauce

4-6 fed hvidløg - hakket

Preparation

Kombiner alle ingredienser, undtagen kylling, i en ikke-reaktiv beholder.

Stil på køl i 1 til 2 timer for at lade smagene blande sig.

Fjern i mellemtiden eventuelt ekstra fedt fra kyllingelårene, og skyl godt. (Valgfrit, jeg kan godt lide at lægge kyllingen i blød i en blanding af citronsaft og vand i ca. 10 minutter. Det ser ud til at få kyllingen til at smage friskere.)

Dup dem tørre og læg lårene i en ikke-reaktiv skål eller plastikpose. Hæld marinade over lårene, stil på køl og mariner i 4-6 timer.

Fjern lårene fra marinaden, og skyl let.

Stil utildækket i køleskabet og lad lufttørre i 2-4 timer før tilberedning/rygning.