Smoked chicken souvlaki

Smocket Hisken Souvlaki mand



Start med en simpel marinade med olivenolie, citronsaft og rødvineddike. Røg derefter kyllingen ved hjælp af ahorn eller eg træ og forbered duften. Du kan også overveje at tilføje salater, ris og en pita.

Ingredients

Kylling Souvlaki:

4 udbenet skindfri kyllingebryst, skåret i tern

⅓ Kop olivenolie

¼ kop rødvinseddike

Saft af 1 citron

4 fed hvidløg, hakket

1 spsk oregano

2 tsk timian

1 tsk salt

1 tsk kværnet sort peber

Træspyd

Tzatziki Dip:

2 kopper almindelig yoghurt

½ engelsk agurk

1 spsk citronsaft

1 fed hvidløg, hakket

2 spsk frisk dild, finthakket

Preparation

Kylling Souvlaki:

Bland alle ingredienserne, minus kyllingebryst og spyd i en skål. Læg kyllingebrystterningerne i et fad og hæld marinaden over dem, vend dem i marinaden for at sikre, at de er helt dækket. Dæk fadet med låg eller plastfolie og stil det i køleskabet i mindst en time.

Læg træspyd i blød i vand i 20-30 minutter

Træk de marinerede kyllingetern på spyddene. Placer spyddene side om side på rygerriste, og sørg for, at de ikke rører hinanden.

Start rygeren ved at bruge træbisquetter efter eget valg (ahorn eller eg fungerer meget godt!). Bring rygeren op til en temperatur på 250ºF.

Placer kyllingespydene i rygeren og kog indtil den indre temperatur når 165ºF, cirka 3 timer.

Tzatziki Dip:

Skræl den engelske agurk. Riv agurken og pres med hænderne så meget af saften fra den revne agurk som muligt. Kassér saften og skrællen.

Bland den revne agurk med de resterende ingredienser.

Stil tzatzikien i køleskabet i 30-60 minutter, så smagene kan blande sig.

Server med den røgede kylling souvlaki sammen med ris eller en pita.