Smoked Beer Brined Chicken Recipe
As you prepare your beer brine, just remember that this kind of brine penetrates chicken pieces quickly. So you won’t need much of it. You don’t need expensive beer. Any kind will protect chicken from drying while smoking.
Ingredients
10 til 15 skind på, udbenede kyllingelår og vinger
Til saltlage:
2 kopper ravfarvet øl (ca. 1,5 dåser)
2 kopper vand
3 spsk kosher salt
3 spsk sukker
1 spsk varm sauce
Til rub:
¼ kop brun farin
2 spsk kosher salt
2 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
½ tsk sort peber
1 tsk granuleret eller dehydreret hvidløg
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
Bradley Flavor Bisquettes – Alder Flavor
Preparation
Bland ingredienserne til saltlagen sammen. Tilsæt øllet til sidst, da det skummer lidt op.
Dæk kyllingen med lage og stil den tildækket i køleskabet natten over.
Fjern kyllingen fra lagen og skyl med koldt vand.
Bland ingredienserne til ruben sammen.
Vend kyllingestykkerne jævnt i rub.
Læg vinger og lår direkte på rygerstativet.
Røg kyllingen ved 225°F med Alder Bisquettes.
Opskrift af: Lena Clayton