Røget Tyrkiet, Asparges & Gedeosttærte
Kalkunlår, med en vægt på 800 g, er et kup - og fantastisk til varmrygning.
Ingredients
Pakke mørdej
Flok asparges
35 g smør
35 g almindeligt mel
300 ml mælk
3 store æg
Stenbukkens gedeost
Salt og peber
Preparation
Der er gået nok tid til, at jeg igen kan møde Tyrkiet! Kalkunlår med en vægt på hele 800 g er et kup - og fantastisk til varm rygning . Jeg røg en af disse blåser, og det gav en generøs mængde kød til denne super lækre tærte, næste gang ryger jeg ekstra, da drengene var ret ude af, at der ikke var noget tilbage til udskæring.
At helbrede og ryge:
Blande 50 g havsalt med 20 g lys brun farin i en lille mængde kogende vand.
Når det er opløst, tilsæt nok koldt vand til at kunne dække kalkunlåret i en tæt beholder.
Lad den stå i en time og dræn derefter, skyl og tør på køkkenpapir.
Tilføj 10 egebisquetter til Bradley Smoker-foderet, og indstil skabstemperaturen til 115°C/240°F og ryg i 2 timer, kontroller, at den indvendige temperatur er 72°C eller derover, når den probes til knoglen.
Fjern, afkøl og pakk ind i køleskabet, indtil det skal bruges.
At lave tærten :
Forvarm ovnen til 180°C/350°F
Fjern det røgede kalkunkød fra benet, hak det groft i tern og blend det i en foodprocessor til en groft fars, sæt til side.
Rulle a pakke mørdej fortynde og beklæd en 26 cm tærteform.
Prik bunden og bag blindt i 10 - 12 minutter, indtil overfladen af bagværket ser tør ud.
Tag ud af ovnen og drys bunden med røget kalkun.
Tag en bundt asparges, trim og skær i 1-5 cm længder.
Blancher i kogende saltet vand i 2 minutter, dræn derefter og drys over kalkunen i tærteformen.
Til toppingen, placer 35 g smør & 35 g almindeligt mel i en gryde og kog til skum, tilsæt nu 300 ml mælk og pisk ved middel varme, indtil du har en jævn, tyk sauce.
Adskille 3 store æg.
Slå i æggeblommer og en groft hakket Stenbukkens gedeost sammen med salt og peber at smage.
Pisk nu æggehvider til stive toppe og fold i saucebunden.
Hæld tærten over til fyld og bag i 25-30 minutter, indtil den er gylden og hævet.
Server straks med salat eller dampede grønne grøntsager.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now