Røget majskylling Med cremet æblesau
Som med andre ting er det med kylling. Du kan lykkes og mislykkes. Hvis du gør førstnævnte, kan det være magisk. Hvis du gør det senere og overcook.
Ingredients
1 hel majskylling
3 dl hvidløgsmarinade
Cremet æblemos:25 g smør
1 rødgrønt æble af Katja-typen
3/4 finthakket gult løg
1,5 spsk mørk muscovadosukker
2 spsk æblecidereddike
4 dl hønsebouillon
5 dl flødeskum
Preparation
Færdiglavede dele kan nogle gange være praktiske, såsom lårfilet til en grill eller bare lige i gryden. Jeg foretrækker dog at tilberede min kylling hel.
Tidligere har jeg ofte lavet min kylling i en crock pot, men i Bradley kan jeg tilberede så mange som otte kyllinger eller mere. Du kan lave mad mere. Hvis du har tid, kan du ryge kyllingen langsommere ved lav temperatur. Har du mere travlt, kan du maksimere temperaturen og give kyllingen et sprødt skind og en røget smag, der bliver magisk i munden.
At det er forår gør, at jeg kan ligge og sole mig, mens røgen sørger for resten. Der er noget bestemt ved at have en smøg, der står og pumper dufte ud, mens dagen går og forskellige aktiviteter foregår imens.
Ved servering føles det som om, der er lagt tid og kærlighed, mens alt egentlig bare har passet sig selv i røgen. Det er bare et spørgsmål om ikke at kigge imens. - "...for hvis du ser, er det ikke madlavning."
Til den røgede kylling serverer jeg en af mine yndlingssaucer. Det er en let sødlig og cremet æblemos med en vis syre. Personligt foretrækker jeg det med ris eller dampede nye kartofler. Hvis du har muligheden, synes jeg du skal unde dig selv majskylling. Den er både saftigere og smager bedre. Hvis jeg kun skal lave et par stykker, foretrækker jeg at tilberede to mindre kyllinger frem for en stor. Jeg tror, det skyldes, at de mindre er stegt mere jævnt, og det er nemmere ikke at overkoge visse dele. Eller det er bare en fordel, at man så får fire køller og ikke to. Så bliver der mindre kamp om bordet.
Metode:
Start Bradley-skabet en halv time i forvejen. Indstil temperaturen til 160 grader C.
Pensl kyllingen med eventuel marinade imens. (Personligt brugte jeg en købt marinade med hvidløgssmag).
Kør derefter kyllingen i rygeskabet med æblebriketter i cirka 1,5-2 timer afhængig af størrelsen.
Når tiden er gået, sænker jeg temperaturen til omkring 100 grader C og løber en halv time mere.
Når lårene løsner sig let fra kroppen og kyllingesaften løber klar, er kyllingen klar.
Cremet æblemos Metode:
Hak æble og løg relativt fint.
Steg med smør i en traktorpande og tilsæt sukker.
Lad det stege forsigtigt i endnu et øjeblik, indtil sukkeret er helt smeltet.
Læg eddiken fra.
Tilsæt bouillon og reducer derefter til cirka halvdelen.
Fjern fra pladen og tilsæt fløden.
Lad derefter reducere til den ønskede konsistens. Hvis du vil have en helt jævn sauce, så si den lige inden servering.
Æble
Træ
En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.
Shop Now