How To Make Smoked Turkey

Sådan laver du røget Kalkun



Leder du efter den perfekte røget kalkun til den næste Thanksgiving? Vi har dig dækket!

Ingredients

Kalkun:

12 til 16 lb frisk eller frossen kalkun

2 spsk rapsolie

Til saltlage:

½ kop Worcestershire sauce

⅓ Kop brun farin

1 kop kosher salt

2 spsk røget paprika

1 spsk hvidløgssalt

1 spsk sort peber

1 spsk løgpulver

1 tsk stødt rosmarin

1 tsk timian

1 tsk peber

Preparation

Sørg for, at kalkunen er optøet, og fjern indmaden. Tag en 5-gallon spand og tilsæt 3 liter vand til den.

Tilsæt alle ingredienserne til saltlage og bland det hele, indtil det hele er opløst.

Læg kalkunen inde i spanden, bryst ned, og sørg for, at den er helt dækket af saltlagen.

Dæk spanden til og tag den i køleskabet. Lad det sidde der natten over.

Fjern kalkunen fra spanden og dup den tør. Tag rapsolien og gnid den uden på hele kalkunen. Læg kalkunen på en rist med brystsiden opad.

Indstil din rygertemperatur til 225°F (105°C), og forvarm den.

Placer din kalkun inde i rygeren ved hjælp af pecan-bisquetter.

Kog og ryg kalkunen i 3 til 4 timer, og indstil derefter rygeren til den maksimale temperatur på 320°F (160°C) og vent, indtil den når den indre temperatur på 165°F (74°C). Røg er valgfrit til denne del, bare husk at jo længere du har røg kørende, jo stærkere bliver smagen – for mig er normalt de første 4 timers røg nok.

Tag den ud af rygeren og lad den sidde i 30 minutter før servering.