Bradley røg Oksehøjreb Opskrift af Ted Reader
Forkæl dig med en saftig og smagfuld prime ribsteg med denne lækre røget opskrift. Marinadepastaen, lavet med hvidløg, Worcestershire-sauce og sort peber, tilføres i kødet til en rig smag, mens rosmarin og ekstra fedt sikrer, at prime ribben forbliver saftigt og mørt i løbet af 5-6 timer med rygning.
Ingredients
Marinadepasta:
¾ Kop olivenolie
20 fyldige fed friske hvidløg (ca. 4-5 hoveder)
½ Kop Worcestershire sauce
2 Tbsp kosher salt
3 spsk groftkværnet sort peber
Oksehøjreb:
Med denne opskrift skal du sørge for at bede din slagter om noget ekstra fedtstof til at dække toppen af den primære ribben. Når den primære ribben ryger, vil dette fedt hjælpe med at holde kødet saftigt
1½ Kopper + ½ kop marinadepasta (opskrift ovenfor)
1 ribben af oksesteg, 5 ben (ca. 10-12 pund)
12 kviste frisk rosmarin
Kosher salt efter smag
Rygertemperatur: 200ºF
Bisquette smag: speciel blanding
Rygetid: 5 til 6 timer
1 stavblender
1 Bradley Smoker Jerky Rack
1 termometersonde
Preparation
Marinadepasta:
Kombiner olivenolie, hvidløg, Worcestershire-sauce, kosher-salt og groftkværnet sort peber i en dyb, bred beholder. Brug en stavblender til at blende indtil blandingen er glat. Dæk til og stil på køl indtil det skal bruges eller i op til 2-3 dage. Gør omkring 2 kopper.
Oksehøjreb:
I en stor bradepande, læg den primære ribben og gnid med ca ½ kopper Marinade Paste, tryk blandingen ind i kødet. Sørg for at gnide det hele. Dæk panden med plastfolie og stil den på køl i 24 timer, så smagen af hvidløg og Worcestershire sauce kan trænge ind i kødet.
Opsæt din Bradley Smoker i henhold til producentens instruktioner og indstil rygertemperaturen til 200ºF.
Beklæd bunden af Jerky Rack med frisk rosmarin. Bemærk: Dette vil tilføje en lækker smag til den primære ribben, når den ryger.
Fjern prime rib fra køleskabet og læg med bensiden nedad oven på rosmarinen på Jerky Rack. Bruger de resterende ½ kop marinadepasta, gnid den primære ribben over det hele med det for at tilføje et frisk boost af smag.
At ryge:
Tag oksekødets fedthætter og skær det i et diamantmønster omkring en ¼ tomme dybt på begge sider. Placer hætten(e) på toppen af den primære ribben, da dette vil hjælpe med at holde den primære ribben fugtig og saftig. Top med lidt kosher salt.
Placer prime rib i rygeren. Indsæt en termometersonde i midten af den primære ribben, sørg for, at den ikke rører nogen knogle, og indstil temperaturen til den ønskede indre færdighed.
Bemærk: Jeg kan personligt godt lide at ryge mit prime rib til en indre temperatur på 135ºF (sjældent), og lad det derefter hvile i 10-15 minutter, hvilket ender med at gøre det til en perfekt medium-sjælden færdighed.
Røg prime rib i cirka 3-4 timer. Efter dens første fase af rygning, fjern hætten med fedt, så den primære ribben får lidt farve på toppen, og ryg derefter i yderligere 2-3 timer.
Bemærk: Jeg kan personligt godt lide at øge rygerens temperatur op til 235ºF i de sidste 2-3 timers rygning for at tillade den primære ribben at danne en sprød bark.
Når den ønskede indre temperatur er nået, skal du fjerne den primære ribbe fra rygeren og lade den hvile i 10-15 minutter. Nogle kan lide at telte den med aluminiumsfolie, men prime rib har tendens til at blive svedig og for fugtig på ydersiden, så læg et par rene viskestykker ovenpå for at holde det dejligt tørt, men stadig varmt. Disse håndklæder hjælper med at absorbere overskydende fugt, mens de holder varmen inde.
Særlig
Blanding
Specielt skabt til at tilføje en distinkt smag til enhver ret og passer godt til fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vildt og vandfugle.
Shop Now