The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe
This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.
Ingredients
Til kødbrød:
6 skiver hvidt brød
1 kop sødmælk
2 lbs malet chuck eller 1 lb chuck og 1 lb hakket svinekød
1 kop (dynger) friskrevet parmesanost
¼ tsk krydret salt
¾ tsk salt
Friskkværnet sort peber
⅓ Kop hakket fladbladet persille
1 Med løg, hakket
Hakket hvidløg, så meget du vil
4 hele æg, pisket
10 skiver tynde/almindelige bacon (jeg brugte Bentons og ikke så meget)
Til saucen:
1½ kop ketchup
⅓ Kop brun farin
1 tsk tør sennep
Tabasco efter smag
Preparation
Hæld mælk over brødskiverne. Lad det trække i flere minutter. Kom hakket oksekød, mælkeudblødt brød, parmesan, krydret salt, salt, sort peber, løg, hvidløg og persille i en stor røreskål. Hæld sammenpisket æg.
Bland ingredienserne med hænderne, indtil de er godt blandet. Form blandingen til en brødform i en røgfast gryde. Det er et meget vådt kødbrød, men stivner godt, når det tilberedes. (Beklæd bunden af gryden med folie for at undgå et stort rod!) Jeg brugte en flad pladeform i stedet for, og det steg nok lidt hurtigere, end et brød ville.
Læg baconskiver ovenpå, og læg dem under kødbrødet.
Lav saucen: tilsæt ketchup, brun farin, sennep og varm sauce i en røreskål. Rør sammen. Hæld ⅓ af blandingen over toppen af baconen. Fordel med en ske. Spred ⅓ mere halvvejs gennem rygetiden. Gem resten til servering.