Hickory røget Tørret kød Opskrift
Prøv denne hickory røget oksekød opskrift. Alt saltet i sojasovs og teriyaki fungerer som en kur mod kødet. Efter marinering, røg/tør i nogle hickory ved 160 grader i 6 til 8 timer. Dette gør omkring 5 kg kød. Jeg har brugt øjet af runde, men det gør et rigtig godt stykke arbejde, hvis du også bruger bryst. Nogle kan ikke lide Teriyaki, men dette er bestemt værd at prøve. Tilsæt mere cayenne eller varm sauce til kuren, hvis du kan lide lidt mere varme. Eller du kan drysse peber eller malet peberflager på skiverne, før du tørrer dem i rygeren.
Alle ingredienser kan være mere eller mindre, som du ønsker din egen smag undtagen Soja & Worcestershire, som kan være mere. Du skal have nok væske til at dække kød. Brunt sukker og majs sirup eller melasse kan være at smage efter sødme eller slet ikke brugt.
Ingredients
Et eller andet rund øje skåret 3/16 tomme tykt
15-20 oz. Sojasauce – ethvert mærke
15 oz. Worcestershire Sauce – Lea & Perrins – Foretrukket
15-20 oz. Teriyaki sauce – Ethvert mærke
2 – 4 spsk mørk brunt sukker – ethvert mærke
2 – 4 spsk hvidløgspulver – ethvert mærke
2 – 4 spsk Løgpulver – Ethvert mærke
2 – 4 teskefulde Cayennepeber – Ethvert mærke
5 oz. flaske Flydende Røg – Ethvert mærke enhver type – du kan undlade dette, hvis du ryger kødet.
2-4 oz. Mørk majssirup eller melasse for endnu mere smag – ethvert mærke
1 - Meget skarp kniv
Preparation
Tilsæt alle flydende ingredienser i en beholder. Med låg foretrækkes, eller dække med en plastfolie.
Tilsæt nu alle andre ingredienser i beholderen og rør jævnligt.
Skær så meget fedt som muligt af brystet eller det ønskede kød. Det er fedtet på kødet, der bliver dårligt (harskt), ikke det
kød.
Kødet skal skæres i skiver med kornet så tyndt som muligt (ca. 3/16″).
For at hjælpe med at skære kød i tynde skiver, frys, indtil der er dannet iskrystaller.
Dette giver mulighed for flere skiver og en hurtigere tørretid. Læg i marinaden i skiver.
Sørg for, at alt kød er dækket af ingredienserne og rør af og til for at sikre alle områder
kød er blevet udsat for marinaden.
Dæk til og stil på køl i 24 timer eller mere, og ryst eller rør kødet af og til mindst 2 gange mere.
Efter marinering ryges/tørres i noget hickory ved 160 grader i 6 til 8 timer.
Hickory
Træ
Den stærke og søde smag af Hickory Bisquettes gør den til en af de mere populære træsorter til rygning, og passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, vildt, vandhøns, nødder og ost.
Shop Now