Røget Blåbærkødboller med krydret blåbær BBQ -sauce opskrift
Hvis du har prøvet denne opskrift, ved du, at du ikke vender tilbage til den traditionelt røget kødbold. Det er så godt!
Den krydret blåbær BBQ -sauce går godt med enhver røget skål!
God fornøjelse!
Ingredients
Blåbær frikadeller:
¾ Lb hakket oksekød af høj kvalitet
¼ Lb hakket svinekød (kig efter højt fedtindhold, ideelt set hakket svinekød)
1 æg
1 spsk Worcestershire sauce
2 spsk hakket basilikum
¼ kop blåbær (frosne eller friske, men skal optøs)
2 tsk hvidløgspulver
¼ kop revet parmesanost
1 tsk salt
2 tsk sort peber
Krydret blåbær BBQ sauce:
2 kopper blåbær
¾ Kop ketchup
½ kop rødvinseddike
½ kop brun farin
1 spsk melasse
½ kop vand
2 spsk varm sauce (jeg bruger Marie Sharps)
3 tsk cayennepepper
1 tsk sort peber
2 fed hvidløg - knust
Preparation
Røgede blåbærfrikadeller:
Bland oksekød og svinekød sammen.
Tilsæt æg og de resterende ingredienser, bland med hænderne (det er den bedste måde at gøre det på!), indtil det er godt blandet.
Rul frikadeller 2” på tværs, og tryk godt sammen (brødkrummer er udeladt i denne opskrift for at holde frikadellerne saftige og fri for fyldstof. Men det betyder, at du skal trykke dine frikadeller godt sammen, for at bevare deres form).
Læg frikadeller på en frømåtte eller i en aluminiumsbakke inde i den forvarmede ryger.
Røg ved 225°F i 2½ timer med egebisquetter.
Mens frikadellerne ryger, tilbered BBQ sauce.
Krydret blåbær BBQ sauce:
Kom alle sauce ingredienser i en gryde og bring det i kog.
Lad det simre i 5-7 minutter.
Fjern fra varmen og lad afkøle.
Fjern fed hvidløg.
Blend sauce med en stavblender eller i en almindelig blender, til den er jævn.
Server røgede frikadeller med BBQ sauce, som forret eller i en velsmagende sandwich!
Opskrift af Lena Clayton
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now