Røget marineret Flanke bøf Opskrift



Tyndt skivet, dette er vidunderligt kød at servere med ris og omrøres stegte grøntsager.

Ingredients

750 G (1 ½ lb) flankesteak (ca.)

30 ml (2 spsk) olie

45 Ml (3 spsk) teriyakisauce

60 Ml (4 spsk) rødvinseddike

5 Ml (1 tsk) finthakket frisk ingefær

1 fed hvidløg, hakket

Preparation

Skær flankebøffen let i et krydsmønster på begge sider.

Placer i en zip-lock pose og tilsæt marinaden ingredienser. Luk godt.

Vend posen for at dække kødet.

Stil på køl natten over eller 2 timer ved stuetemperatur, vend lejlighedsvis.

Rygemetode:

Forvarm rygeren til cirka 95-100°C (200-220°F).

Tag kødet ud af posen, og reserver marinaden til drysning.

Lægges på en rist midt i rygeren.

Røgkoge i 1 – 2 timer med ønsket træ, eller indtil et øjeblikkeligt termometer viser 55°C (130°F) for sjældne eller 65°C (150°F) for medium. Tilberedningstid vil variere afhængigt af vejr- og vindforhold.

Dryp hver halve time for at forhindre kødet i at tørre ud.

Klar til servering:

Tag ud af rygeren og lad stå 10 minutter før udskæring.

Skær i tynde skiver på en lang flad diagonal på tværs af kornet.