Røget marineret Flanke bøf Opskrift
Tyndt skivet, dette er vidunderligt kød at servere med ris og omrøres stegte grøntsager.
Ingredients
750 G (1 ½ lb) flankesteak (ca.)
30 ml (2 spsk) olie
45 Ml (3 spsk) teriyakisauce
60 Ml (4 spsk) rødvinseddike
5 Ml (1 tsk) finthakket frisk ingefær
1 fed hvidløg, hakket
Preparation
Skær flankebøffen let i et krydsmønster på begge sider.
Placer i en zip-lock pose og tilsæt marinaden ingredienser. Luk godt.
Vend posen for at dække kødet.
Stil på køl natten over eller 2 timer ved stuetemperatur, vend lejlighedsvis.
Rygemetode:
Forvarm rygeren til cirka 95-100°C (200-220°F).
Tag kødet ud af posen, og reserver marinaden til drysning.
Lægges på en rist midt i rygeren.
Røgkoge i 1 – 2 timer med ønsket træ, eller indtil et øjeblikkeligt termometer viser 55°C (130°F) for sjældne eller 65°C (150°F) for medium. Tilberedningstid vil variere afhængigt af vejr- og vindforhold.
Dryp hver halve time for at forhindre kødet i at tørre ud.
Klar til servering:
Tag ud af rygeren og lad stå 10 minutter før udskæring.
Skær i tynde skiver på en lang flad diagonal på tværs af kornet.