Røget Oksekød korte ribben og opskrift på kartoffelstuegener
Jeg besluttede at prøve min opskrift med Oak Wood røget korte ribben. Hvilket skridt op fra bare at simre. Her er hvad jeg gjorde.
Ingredients
3 – 4 pund oksekød korte ribben
1 kop rødvin
En 28 oz dåse roma tomater
En 8 oz dåse tomatpure
1 mellemstor løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk Worcestershire sauce
1 tsk oregano og urter fra Provence
4 store rødbrune kartofler – skrællede
Gnide:
¾ kop paprika
¼ kop hver sukker, salt-kosher eller havsalt og friskkværnet peber
2 spsk hver chili power, cayennepulver, løgpulver, hvidløgspulver og olivenolie
Preparation
Påfør rub på de korte ribben og lad sidde i 30 minutter.
Forvarm rygeren, og anbring derefter de korte ribben i @ 210ºF i 4 timer ved at bruge eg eller pecantræ.
Mens de korte ribben ryger, tilberedes den simrende sauce.
Simrende sauce
Steg løg og hvidløg i olie, indtil de er bløde.
Hæld roma tomaterne i en blender og blend til en jævn masse.
Hæld tomatblandingen i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, rødvin, tomatpure, krydderurter og Worcestershire sauce.
Bring det i kog, reducer derefter varmen og lad det simre i 30 minutter.
Fjern fra varmen og sæt til side.
Efter 4 timer fjernes de korte ribben fra rygeren.
Sidste trin:
Læg ribbenene i en gryde og hæld den simrende sauce over dem.
Dæk gryden til og sæt tilbage i rygeren (eller ovnen) ved 250ºF i yderligere 3-4 timer.
Tilsæt kartoflerne de sidste 1½ time.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now