Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas Recipe

Røget Ribeye strimler og sød peber fajitas opskrift



På grund af Polar Vortex nr. 972 er min garage bare kold nok til, at det gamle køleskab ikke rigtig fungerer, især fryserummet. Derfor har jeg holdt øje med den lille mad, jeg havde derinde, og prøvede at bruge den, før den optøede for tredje gang. Og dette bringer mig til denne lille røget ribeye -strimler og sød peber fajitas opskrift jeg sammenkogte den anden aften.

Ingredients

Til røgen:

To pund ribeye i tynde skiver

En stang smør

Spidskommen - 2 tsk

Chilipulver - 2 tsk

Havsalt - 1 tsk

En liter Ziploc frysepose i plast

Mini sød peber - 4 kopper

Til komfur og køkken:

Basmati- eller jasminris – 2 kopper ubehandlede

Havsalt - en tsk

Spidskommen - en tsk

Chilipulver - en tsk

¼ kop lys olivenolie

To generøse spsk knust hvidløg

Smør – ¾ stang

Preparation

Arbejd med et pund kød ad gangen, adskil skiverne, ligesom du ville gøre et pund bacon og læg dem i en Ziploc-pose.

Smelt halvdelen af smørret og hæld det i posen sammen med halvdelen af krydderierne.

Massér posen, så kødet bliver jævnt belagt med det hele, og spred det ud på halvdelen af rygerens ryk.

Gentag for det andet pund og fordel det behandlede kød på den anden halvdel af stativet.

Ja, du kan organisere disse pænt i rækker af flade strimler, men du skal sandsynligvis bruge to stativer til det. Derfor vil din rygetid blive reduceret.

Min måde: Jeg bruger et stativ, og min ret ufine metode giver mulighed for lidt mere rygetid. Kødet er stadig jævnt røget, men det har fået mere karakter, om man vil, det hele rodet sådan sammen.

Bare sørg for, at dit lag kød er jævnt fordelt og arrangeret, så alt kødet ryger lidt. Du vil ikke have en kugle kød tildækket, som aldrig vil blive ramt af røgen.

Søde peberfrugter reddet fra ulykken:

For de søde peberfrugter var de endnu et offer for det store køleskabsdebacle. Det resulterede i, at den pose, jeg havde i garagekøleskabet, havde vaklet mellem lige præcis kold og at fryse lidt for ofte.

De fleste var stadig friske og brugbare, men meget længere, og det flertal skulle gå sine frostbitte brødres vej. Jeg gjorde ikke andet ved dem end at hugge stilkhovederne af.

Efter fordelte jeg dem jævnt ud over den ventilerede bundplade på en William-Sonoma øldåse kyllingekoger. Den er på størrelse med en mellemstor sauterpande og med små rullede ting som disse minipeberfrugter. Det gør det problemfrit at få dem ind og ud af rygeren.

Sjælden eller medium-godt, smagen var fremragende!

Kød og peberfrugt gik i rygeren med mesquite. Jeg indstillede den til 235, men den 20 graders dag holdt den på omkring 225. Jeg skyllede lidt mere røg ud ved timemærket, kødet kom meget pænt.

Jeg lod rygeren køre i to timer, men jeg skulle have trukket kødet på 90 minutter. Lidt overdrevet for mig.

Hvis du foretrækker dit kød medium til medium-godt, ville du have været ret glad. Jeg foretrækker min mere sjældne, men jeg svede ikke noget af dette, fordi jeg ikke var færdig med at sammensætte måltidet.

Sjælden eller medium-godt, smagen var fremragende, det er bare et spørgsmål om tekstur.

I løbet af den sidste halve time rygeren kørte, fik jeg travlt i køkkenet. Start risene i riskogeren, tilsæt havsalt, spidskommen og chilipulver til vandet i komfuret. Min riskoger virker ret hurtigt, men jeg brugte de 15 minutter, den virkede, på at karamellisere hvidløget.

Tid til at karamellisere hvidløg:

I en stor All-Clad Saucier opvarmede jeg olivenolien på medium-lav og tilsatte hvidløg, når olien var varm. Med en lejlighedsvis omrøring, men ingen stigning i brændertemperaturen, forvandler denne lave og langsomme tilgang absolut hvidløg fra dets næsten bitre rå tilstand til noget nøddeagtigt og sødt.

Jeg har gjort det ved meget lave temperaturer og gået op til 30 minutter for kun et par spiseskefulde hvidløg. Med så godt et resultat kan du smøre det på en god skive brød og vil aldrig have andet.

Tortillas, creme fraiche, grønne løg og selvfølgelig en øl som supplement:

Lige inden jeg trak kødet og peberfrugten ud af rygeren, tog jeg en stor braiseringsgryde og smeltede den halve stang smør ved middel temperatur.

Efter smørret smeltede tilsatte jeg hurtigt det røgede kød, mens jeg rørte hurtigt. Efter at have reduceret varmen lagde jeg låget på den.

De næste trin:

Kombiner de røgede søde minipeberfrugter og de karamelliserede hvidløg, rør hurtigt for at dække, og rør derefter det meste af de kogte ris i.

Jeg efterlod brænderen en smule mindre end medium, slog også låget på denne gryde og lod både peberfrugten og kødet ligesom sætte sig i lidt, omkring 15 minutter eller deromkring, med en omrøring nu og igen.

Til sidst tilføjede jeg ris og peberfrugt til kødet, rørte for at kombinere, og derefter et låg igen i yderligere 10 minutter, efterhånden som smagene giftede sig.

En bunke varme tortillas, lidt creme fraiche med nogle snittede grønne løg og en øl, jeg havde lavet kold ved at stikke den i sneen i baghaven – alt hvad jeg skulle bruge for at sætte prikken over i'et på denne yderst smagfulde middag.

Mesquite
 Træ

Mesquite Bisquettes til Bradley Smokers

Som den stærkeste af rygetræerne komplementerer den rigt kød som bøf, and og lam perfekt med sin stærkere, lidt sødere og mere delikate smag end Hickory.

Shop Now