Pastrami
Hot Pastrami på Rye er bedst kendt som den ikoniske New Yorks 2. Ave Deli -skål.
Ingredients
200 g havsalt
20 g Prag pulver
120 g hvidt sukker
80 g mørk brun farin
2 tsk syltende krydderi
3 store fed hvidløg
Preparation
Varm pastrami på rug er bedst kendt som den ikoniske New Yorks 2nd Ave Deli-ret. Jeg har ikke været der, og jeg kommer måske aldrig dertil, men jeg tænkte, at jeg kunne gøre et forbandet godt forsøg på at skabe mit eget, og som det sker, var ingen skuffet.
I midten af ugen fik jeg mig 2 kg oksebryst og forberedte min lage.
For at vurdere, hvor meget saltlage du skal bruge, er det bedst at placere din bryst i en tætsiddende beholder og dyppe den i vand - dræn nu vandet fra og mål, hvor meget vand du har. I tilfældet med mit stykke var det 2,5 liter,
Jeg bragte dette i kog og tilføjede 200 g havsalt, 20 g Prag-pulver, 120 g hvidt sukker, 80 g mørk farin, 2 tsk syltede krydderi og 3 store fed hvidløg, knust.
Da jeg var helt afkølet, nedsænkede jeg brystet, vægtede det med en dåse tomater og satte det i køleskabet for at hærde i 4 dage.
Fjern brystet og skyl meget grundigt, inden du dupper det helt tørt på køkkenpapir.
Bortskaf saltlagen.
Indstil Bradley Smoker til en skabstemperatur på 125°C/260°F, fylde stakken med æble- eller kirsebærtræ bisketter.
Lav en tør rub af 1 afrundet spsk korianderfrø & 1 afrundet spsk blandede peberkorn (eller bare sorte peberkorn, hvis du foretrækker det) - kværn dem med en støder og morter til en groft rub - og pak dem hen over brystets øverste overflade.
Overfør til en Bradley trådhylde og ryg i 3 timer.
Vi har nu den karakteristiske pastrami-røgsmag, men jointen skal blive mere mør.
Pak pastramien ind i folie og steg videre ved 125°C/260°F i ovnen i yderligere 2-3 timer, indtil den er meget mør.
Når du skærer i kødet vil det få det rosenrøde udseende fra kuren.
Jeg laver mit eget brød, så vi havde fremragende frisk, sprød rug fra ovnen til at stable vores varme pastrami på, men de fleste gode supermarkeder vil have noget, og hvis ikke, skal der godt fuldkorn.
Jeg lavede også en varm salat af blandet peberfrugt, chili & tomater med en kølende avocado, rucola og basilikum.
Det er virkelig besværet værd, absolut lækkert, og ligeså serveret meget tynde skiver, koldt fra køleskabet.
Kirsebær
Træ
Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.
Shop Now