Smoked and Braised Oxtail

Røget og braiseret Oksehale

Dan Shahin

Oxtail er rig i Collagen, et vitalt protein for vores krops vækst og reparation.

Ingredients

2 kg oksehale

2 spsk sennep eller varm sauce

4 spsk groft stødt peber

2 spsk havsalt

2 løg, fint hakkede

2 fed hvidløg, finthakket

2 gulerødder, fint skåret

2 Selleristængler, fint skåret

4-5 kviste timian

2 laurbærblade

2 kviste rosmarin

300 ml rødvin

500 ml oksefond

Preparation

Metode:

Påfør sennep eller varm sauce som bindemiddel til gnidningen - dette er bare et meget tyndt lag over hele oksehalestykkernes overflade.

Forbland krydderierne i en lille skål, så det kan fordeles ligeligt, når det hældes. Giv ribbenene en god belægning af rub over det hele på alle sider. Vi kan godt lide at holde dette pænt og enkelt, men du kan tilføje hvilken som helst smag du har til denne rub, hvis du vil.

Indstil rygeren til 110C, og når den er op til temperaturen, skal du indstille røgen til på ved at bruge Bradley Flavour Bisquettes efter eget valg. Vi kan godt lide at bruge eg med vores oksehale, men du kan bruge den smag du ønsker.

Tilføj oksehalen til rygeren med en bakke på stativet nedenfor for at fange eventuelle dryp og saft og ryg i 4 timer.

Cirka 30 minutter før afslutningen af denne rygefase laver vi braiseringsvæsken til anden fase af madlavningen. Steg forsigtigt løg, gulerødder og selleri. Tilsæt hvidløg efter 10-15 minutter og steg videre i yderligere 5 minutter. Før du tilføjer rosmarin, timian og laurbærblade. Dernæst tilsætter vi rødvinen og koger alkoholen af i 5 minutter, mens vi rører og skraber for at afglaze panden. Tilsæt oksefond og bring det i kog, og reducer derefter til et kogepunkt. Hold dette ved at simre, indtil de 4 timers røg er færdig.

Sluk for røgindstillingen og tag oksehalen ud af rygeren. Tilføj til en bakke eller et fad, der er velegnet til rygeren og dyb nok til oksehalestykkerne og braisevæsken. Tilsæt den varme braisevæske i fadet med oksehale og dæk tæt med folie. Vend tilbage til rygeren for at braisere i yderligere 3-4 timer, indtil kødet falder af benene.

Du kan nu servere denne som en lækker braiseret oksehale, men du kan også bruge resterne til en fantastisk oksehale ragu eller oksehale chili con carne – den er så alsidig og lækker at bruge på mange måder.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now