Hvordan laver man Søndag oksekødsteg
En klassisk søndags oksekødsteg opskrift! Røget lavt og langsomt for en god weekend -familiesamling.
Ingredients
3 til 3 ½ lb oksekød top rund, rump eller mørbrad spids steg
2 kopper oksebouillon
1 stor rødbrun kartoffel, skrællet og skåret i stykker
2 gulerødder, skrællet og skåret i stykker
2 Selleristængler, skåret i stykker
2 timiankviste
1 lille løg, skåret i stykker
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
Gnide:
3 spsk hvidløgspulver
2 spsk salt
2 spsk kværnet sort peber
1 tsk chilipulver
½ tsk spidskommen
Preparation
Gnid stegen på alle sider med olivenolien og læg den i en bradepande med fedtsiden opad.
Bland rub-ingredienserne i en lille skål. Krydr kødet godt med denne blanding og hæld oksebouillonen i bunden af gryden.
Indstil din rygertemperatur til 320°F (160°C), og forvarm den. Kog stegen i 40 til 50 minutter, eller indtil ydersiden er svitset. Du kan bruge hickory bisquettes til denne opskrift.
Reducer temperaturen til 225°F (107°C). Tilsæt grøntsagerne og timian i bouillonen, dæk med folie og fortsæt med at stege i ca. 2 til 3 timer, eller indtil kødets indre temperatur når 135°F (57°C) for medium-rare.
Tag den ud af rygeren og lad den hvile i 10 minutter før servering.
Hickory
Træ
Den stærke og søde smag af Hickory Bisquettes gør den til en af de mere populære træsorter til rygning, og passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, vildt, vandhøns, nødder og ost.
Shop Now