Bradley røg Butternut squash & fetaost Salat
OK, så vi har haft den store kødfest, tid til at lysne op - og denne varme vintersalat af røget butternut squash og fetaost er bare jobbet
Ingredients
tjener 4
røget butternut squash i tern (se ovenfor)
olivenolie til stegning
150 g røget fetaost
50g vilde rucolablade
50 g ristede blandede frø
2 spsk lys olivenolie
2 tsk balsamicoeddike
salt peber
Preparation
1 Forvarm ovnen til 220°C
Smid den snittede, røgede squash i nok olivenolie til at dække den let og krydr rigeligt med salt og peber. Bred ud over en bageplade og sæt den i ovnen for at stege i 20 minutter, eller indtil den er farvet og er mør, når den stikkes med spidsen af en lille, skarp kniv.
2 Tag ud af ovnen og smid terningerne i en stor skål sammen med den lyse olivenolie og balsamico for at dresse det. Tilsæt rucolabladene og vend kort med fingrene. Fordel mellem 4 plader. Smuldr stykker røget feta over squashen og drys med ristede frø. Server straks med varmt, sprødt brød.
Rygning af squash og fetaost
Først lavede jeg en medium butternut squash ved at skrælle, halvere, fjerne frø og fibre (ved at øse med en ske) og derefter skære i 2 cm tern. Jeg efterlod fetaen i en blok, men klappede den tør med køkkenrulle.
Hvor røget du vil have osten og squashen til at være, er helt op til dig, jeg ønskede en let røgethed og gjorde dette ved at placere det hele på en bakke i Bradley Smoker og koldrøg dem med kirsebærbisquettes i 40 minutter. Test smagen ved at brække et lille stykke ost af og lad det stå længere, hvis du vil have smagen mere udtalt.
Røget Butternut Squash & Feta salat
Jeg serverer den røgede butternut squash varm, og hvis du rister frøene selv, kan du tilføje dem direkte fra panden. De blandede frø tilføjer en dejlig nøddeagtig crunch til salaten - men du kan også godt tænke dig at tilføje sprøde bacon-sprød!