Røget Kandiseret mandel Opskrift
For at forberede denne røget kandis mandelopskrift har jeg brugt kanel, men du kan bruge alle krydderier, du kan lide. I de sidste par batches har jeg brugt nedenstående opskrift. Jeg tror, at den originale opskrift kom fra seriøse spiser. Jeg lavede også disse sidste jul og brugte cashewnødder. Folk kunne ikke få nok af dem.
Hvad angår saltvand, er jeg kun saltede mandler. De andre nødder ser ud til at have nok olier til at forhindre dem i at tørre ud.
Ingredients
½ Kop mørk brunt sukker
2 tsk kosher salt
1 tsk røget paprika (almindelig paprika eller ungarsk paprika, hvis du bruger røgede mandler)
½ Tsk cayennepeber
½ tsk Old Bay krydderier
½ tsk friskkværnet sort peber
1 stor æggehvide
4 kopper rå mandler med skind (ca. 1¼ pund)
Preparation
Forvarm ovnen til 300°F, anbring risten i midterposition, og smør en bageplade med kant med olie eller nonstick-spray. I en mellemstor skål røres sukker, salt, paprika, cayenne, Old Bay og sort peber sammen.
I en stor skål piskes æggehviden let, indtil den er let skummende. Rør krydret sukker i, indtil der dannes en glat dej (det begynder at se tørt ud, men vil løsne sig, mens du rører).
Vend mandlerne i, indtil de er jævnt dækket. Fordel glaserede mandler i et enkelt jævnt lag på den forberedte bageplade og bag indtil nødderne er let ristede, cirka 25 minutter. Nødderne vil stadig være klistrede, men vil stivne, når de afkøles.
Lad nødderne køle af under omrøring med få minutters mellemrum for at forhindre at de sætter sig fast – men begynd ikke at røre for tidligt. Når de er afkølet, brydes eventuelle resterende klumper op og serveres. Nødder kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 1 uge.
Med hensyn til saltlage, saltlage jeg kun mandler, de andre nødder ser ud til at have nok olier til at forhindre dem i at tørre ud.