alt="pork and apple jack bacon"

Bradley røg Apple-Jack Bacon OpskriftJasper AYKROYD har venligt givet os denne Apple-Jack Bacon-opskrift. Hans viden om saltning og baconfremstilling er fantastisk. Han er også kendt som Bacon Wizard og er Storbritanniens eneste svendekurer. Denne titel refererede tidligere til dem, der rejste for at udøve deres erhverv. På den måde spred kendskabet til det sammen med nyheder om andre mennesker, steder og ideer. Nu holder han sig beskæftiget som konsulent for fødevareindustrien. Han producerer en række bacon og kure under sit eget mærke, Jasper AYKROYD's Bacon, nu tilgængelig fra baconwizard.co.uk

I denne opskrift bruger vi det allestedsnærværende Bramley-æble, men enhver frugt, der er blød og saftig - eller vil blive det med lidt madlavning - kan erstattes. Vi har brugt damsons, blommer, rabarber og stikkelsbær alt sammen med stor succes.

Ingredients

1 kg (2,2 lb) svinekød (skallen fjernet, medmindre du har adgang til en baconskærer!)

2½ G (0,1 oz) Prag-pulver eller tilsvarende (den stærkeste variant af salpeter- og natriumnitrit-hærdningsblanding, der fås kommercielt)*

32 G (1,13 oz) blandet salt

30 G (1,05 oz) lys brun farin

30 G (1,05 oz) Bramley-æble med kernehus (skind på), skåret i små terninger

Preparation

Kom frugt og sukker i en gryde sammen og kog forsigtigt. Rør indtil frugten er blødgjort til en masse og sukkeret er helt opløst. Fjern fra varmen og lad afkøle til stuetemperatur. Løsn med en spiseskefuld eller to cider til en 'smørbar' konsistens.

Tag mindre end 10 % af dit samlede salt, og gnid det på skindsiden (selvom skindet blev fjernet) af dit svinekød. Læg svinekødet i en pose med lynlås eller på et stort stykke husholdningsfilm i flere lag. Påfør derefter det resterende salt på kødsiden.

Gnid og massér dette ind i overfladen med særlig omhu for at komme ind i snit, huller og rundt om siderne. Til sidst påføres din søde frugt omslag på de samme overflader. Pak dit svinekød godt ind, og lad det stå i køleskabet i 1 uge. Det er godt af og til at massere det gennem posen (virkelig gammeldags tørkure kræver, at de svinesafter, der dannes, løber væk, men vi vil faktisk gerne have, at frugten også marinerer svinekødet, derfor denne metode).

Efter denne uge fjernes svinekødet og skylles forsigtigt under en kold hane. Dup tør og sæt den tilbage i køleskabet i dens kar, helst utildækket. Sørg for, at der ikke er stærke lugte i det samme køleskab, såsom løg. Lad det tørre lidt natten over, og slut hærdningen. Denne er nu klar til koldrøg.

Afhængigt af valget af frugt, du lavede i første omgang, vil næsten enhver røgsmag fungere. Æble og kirsebær er naturlige sengepartnere til frugtstegt bacon! Til denne opskrift stablede jeg skiftevis æble- og kirsebærbisquetter i min Bradley Smoker. Jeg har ikke forlængelsen, som giver mulighed for en endnu koldere røg, men har udviklet en måde at holde døren kun en halv centimeter (0,2 tommer) på klem, samt have udluftningen helt åben. Det er dog fint uden disse foranstaltninger.

Med en dejlig stor bakke isvand under transportbåndet satte jeg den i gang og placerede min mave med forsiden nedad på en stativ i kun 6 timer. Denne skal så 'sætte sig', som det hedder, dvs. køle af igen og blive stiv. Det fortjener navnet, da proteinerne faktisk følger samme proces som sætningsgelé. Når dette er sket, skal du opbevare det på køl til brug i løbet af den næste uge eller deromkring. Den fryser næsten på ubestemt tid, men min holdt ikke længe nok til det!

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now