Bradley Smoked Bacon

Bradley Røget bacon

Sandra Tate

Jeg tog ansvaret for min Bradley -ryger med en sund blanding af spænding og trængsel, ikke mindst da den forberedende læsning, jeg havde foretaget, var så forvirrende, som det var nyttigt.

Ingredients

(Server 2)

50 g let røget bacon, skåret i lardon

4 fritgående æg

10 g smør

1 spsk creme fraîche

2 skiver groft brød

salt peber

Preparation

Naturligvis længes jeg efter at skære min første side af perfekt røget laks i skiver eller glide en røget østers ind i det indre af en filetbøf, men bedst at lære at kravle, før jeg tager en dyr galop. Så svinemavestrimler så ud til at være et godt udgangspunkt, meget billigt, men også ekstremt alsidigt, hvis det lykkedes.

Med en tykkelse på kun 2 cm ville mavestrimlerne hærde let, pænt og ensartet, ingen tykke områder.

Helbrede:

Jeg brugte en 3:1 blanding af salt til lys brun farin og lagde stykkerne over det og dækket med det. Tildækket og på køl natten over producerede den masser af væske og var vendt fra lyserødt svinekød til rødbrun baconfarve (en fryd for begynderen i sig selv!) og var fast at røre ved.

Jeg skyllede og lagde den i blød i et par minutter, klappede den tør og skar et par tynde skiver for at prøve den kræsne søn.

Tørstegte det farvede smukt, producerede ingen væske overhovedet og smagte chokerende godt. For en nybegynder er dette en stor tillidsskaber, og jeg anbefaler stærkt, at du prøver det. Det, jeg nåede at redde fra min søn, gik tilbage i køleskabet i et par dage, hvor det tørrede lidt længere, inden jeg gik videre til at koldrøge det.

Rygemetode:

Problem nummer et; rygeren steg ret hurtigt til 30°C, for varm til koldrøgning. Den kold røg adapter er vigtig, selv i koldt vejr. Det ordnede, jeg gav baconet kun en kort 30 minutters rygetid (personlig præference for let røget mad), og denne gang blev baconet skåret i lardon*. Med bacon i detailhandlen til omkring 3 gange prisen på svinekød, vil jeg måske gøre bacon natten over til en almindelig vane. Som du kan se på mit fotografi, var morgenmaden en lækker fornøjelse. Igen tørstegte jeg det, hvilket gav sprødt lardon og nok baconfedt til at stege en tyk skive af mit eget hjemmebagte brød til gyldent. Tilføj cremet røræg og presto! en meget glad mand.

*En bacon-skærer? Jeg foretrækker selv en rustik skive, og lardon er så alsidige til salater, gryderetter, æggekage, tærter osv., hvorfor gå til den udgift?

Tørsteg lardonen til gyldenbrun og sprød. Fjern med en hulske og hold den varm. Sæt gryden tilbage på komfuret og steg brødskiverne gyldne i det resterende baconfedt. Sæt skiverne på opvarmede tallerkener.

Tør gryden af og sæt den tilbage på komfuret. Ved middel varme smeltes smør og creme fraiche, så det bobler. Bræk æggene i, tilsæt lidt salt og peber, og pisk løst med en gaffel til en cremet røre (det må ikke overkoges til tør ostemasse!).

Fordel røret over brødet og drys rigeligt med sprødt lardon. Server straks.