Coppa Hærdning opskrift
Der er mange måder at fremstille coppa med hele muskler eller kuber, alias capicola. Jeg forberedte denne Coppa Curing -opskrift ud af en 9,9 lb -rumpe, jeg havde i køleskabet. Jeg skar muskelkødet fra den modsatte side af klingen. Det var tæt på 5 kg, men efter trim, og jeg endte med 4,8 lbs. Her er de ingredienser, jeg bruger, og vejer bestemt gram.
Ingredients
Omkring 5 lbs muskelkød.
For at helbrede det brugte jeg Cure #2.
BRUG AF KUR #2. Hvis du ikke ved, hvordan denne kur virker, så læs venligst videre.
Vej i gram.
Preparation
Bland al jorden. (Prøv at gemme halvdelen til senere)
Gnid kur/krydderiblanding rigtig godt på kød og kom ind i alle åbne områder.
Pak rigtig godt ind og prøv at skubbe så meget luft ud som muligt.
Denne kan stå på køl i 9-10 dage. Sørg for at vende denne dagligt.
Du kan bruge resten af kurblandingen efter de første 9-10 dage og lægge tilbage i køleskabet i yderligere 9 dage.
Derefter skylles kødet og lufttørres i 3-4 timer. Mens det tørrer, kan du lave en varm eller sød gnidning til at påføre, før du fylder.
Normalt bruges der oksekød, men jeg har nogle store 90-100 mm hylstre, jeg vil bruge. Eller også nogle proteinforede tarme. Også form 600 er opt.
Efter de 9 dage skylles coppaen godt, dup den tør og lad den lufttørre i en time, inden den går i drybag.