smoked medisterpolse recipe

Spiced Danish Sausage - Smoked Medisterpølse Recipe



Denne opskrift er til en dansk stil svinekødpølse. Traditionelle krydderier er sort peber, allspice og nelliker.

Ingredients

2 kg svinekød

0,5 Lb svinemave

½ kop grøntsagsfond

½ kop hakket løg

3 tsk salt

¼ tsk allehånde

¼ tsk muskatnød

1 tsk peber

¼ tsk stødt nelliker

¼ tsk kardemomme

Svinetarm

Preparation

Pisk grøntsagsfond, løg og krydderier sammen; læg blandingen i køleskabet

Kværn svinerod og mave fint sammen

Bland krydderiblandingen med hakket kød ved lav hastighed, med padletilslutning af en stand-up mixer i 3 minutter

Blødgør svinetarm i 30 minutter, dræn og skyl derefter med frisk vand

Fyld pølse i naturlig svinetarm

Traditionelt er medisterpølse ikke snoet til led og serveres normalt som én lang spole. Til mit brug og for at forenkle rygning vrider jeg dog medisterpølse, men dette trin er valgfrit. Hvis du ikke vrider i led, skal du sikre dig, at pølsespolen er roteret og placeret med afstand på rygerstativet, da det vil være svært at hænge

Steriliser en synål eller nål i kogende vand og prik eventuelle luftlommer i pølsen

Dup pølsen tør med et rent køkkenhåndklæde eller lad den hænge et køligt, tørt sted i en time

Ryg med Bradley Alder bisquettes mellem 140-160°F, indtil en indre temperatur på 160°F er nået

Placer i et isbad umiddelbart efter fjernelse fra ryger

Alder
 træ

Alder Bisquettes til Bradley Smokers

Alder bruges ofte til røget laks på grund af dens mildere smag. Men takket være dens lette, søde og moskusagtige smag er den en glat røgsmag perfekt til næsten enhver ret.

Shop Now