Grillet orange Svine mørbrad Opskrift
Lær hvordan man laver saftig grillet orange svinekød og parr denne lette opskrift med noget velsmagende sauce.
Ingredients
2 Svinemørbrad - trimmet og renset
Til saltlage:
2 kopper vand
3 spsk havsalt
¼ Kop brun farin
3 Bay Beaf
1 tsk pebernødder
6-7 kviste timian
4 salvieblade
2 mandariner (skallet og juicet)
Til saucemoppen:
1 mandarin (skallet og saftet)
2 fed hvidløg - hakket
½ Tsk chiliflager
1 spsk honning
1 tsk brun farin
Peber efter smag
Preparation
Saml ingredienserne til saltlage i en lille gryde og opløs alt salt og sukker. Fjern fra varmen, og tilsæt isterninger for at afkøle blandingen. Tilsæt svinemørbraden og saltlagen i en bageform eller pose sammen med nok vand til at sænke svinekødet helt ned. Dæk til og lad afkøle i køleskabet i 24 timer.
Træk svinekødet fra saltlagen, dup det tørt og lad det komme tilbage til stuetemperatur. Imens kombineres sauceingredienserne i en skål og stilles til side. Tilsæt IKKE noget salt til dette, saltlagen har allerede tilføjet saltet til svinekødet. Det vil være nok!
Steg din mørbrad til 145-150 grader over en medium grillºF (63,8ºC-65.5ºC). I de sidste 2 min af kogningen pensles svinekødet med saucen. Lad det karamellisere lidt på den varme grill. Fjern fra varmen, og læg svinekødet på et skærebræt og dæk det med folie. Lad det hvile i 5 min. Skær og server med lidt af saucen dryppet over!
Opskrift af: Cory Walby - Testkøkken lørdag aften