Røget Bourbon-glaserede ribben Opskrift
Denne røget bourbon-glaserede ribben opskrift er fra røg og krydderi med en eller anden let modifikation.
Lær hvordan du ryger ribben som en professionel, og du vil være stjernen i enhver baghaven BBQ!
Elsker du utroligt ømme svinekød ribben? Hvis du gør det, er du ved at blive virkelig ophidset!
Jeg kan godt lide at fjerne membranen på undersiden af ribben, fordi jeg synes, det fungerer bedst. Desuden tillader det en bedre infusion af krydderi fra gnidning og røg en gang i rygeren. Det er en god ide at moppe det midt-cyklus, fordi de sidste ribben, jeg gjorde, bare var lidt tør. Saucen med bourbon lyder godt at karamellisere lidt i slutningen.
Ingredients
Barbecued Rib Rub:
⅓ Kop peber - friskkværnet
¼ Kop paprika
2 spsk sukker
1 spsk salt groft havkosher
1 spsk chilipulver
1½ Te hvidløgspulver
1½ Te løg pulver
3 Hver svinekød spareribs ca. 3 lb hver
Bourbon moppe (valgfri):
Mop efter to timer
¾ Kop bourbon
¾ Kop cider eddike
Sovs:
¼ Kop smør usaltet bedst
¼ Kop vegetabilsk olie
2 Hver løg - medium hakket
¾ Kop bourbon
⅔ Cop ketchup
½ Kop cider eddike
½ Kop frisk appelsinjuice
½ Kop ren ahornsirup
⅓ Kop melasse
2 spsk Worcestershire sauce
½ Tepeber - friskkværnet
½ Te salt
Preparation
Brug en nåletang til at fjerne membranen på undersiden af ribbenene.
Kombiner rub ingredienser i en skål, og påfør rub jævnt på ribbenene, reserver ca½ af krydderiblandingen. Læg plader i en plastikpose eller pakket ind i saran og stil dem på køl natten over.
Næste dag tager du ribbenene ud af køleskabet og dupper dem med den resterende rub. Lad det stå ved stuetemperatur i 30-40 minutter.
Forvarm BS til 200-220ºF i en time.
Hvis du drypper, blandes bourbon sammen med eddike med ½ kop vand. Varm moppen ved svag varme.
Overfør kød til ryger. Kog ribbenene i ca. 4-5 timer, ryg i samme tid ved at bruge dit valg af træbisquetter, vend og mop efter 2 timer. Skift hylder i Bradley'en, når du mopper.
Tilbered Bour-BQ-saucen, mens pladerne ryger, så den er klar til påføring på ribbenene ca. 45 min. før kødet er færdigt.
I en stor gryde smeltes smørret med olie ved middel varme. Tilsæt løgene og svits dem i cirka 5 min, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt de resterende ingredienser, og kog ved lav temperatur i cirka 40 minutter, indtil det tykner.
Pensl ribbenene med saucen en eller to gange i løbet af de sidste 45 min til en times rygning for at få lidt af en glasur. Kom den resterende mængde tilbage på komfuret og lad det simre i yderligere 20 minutter, indtil det er reduceret med ⅓.
Kødet er færdigt, når kødet let bøjer mellem ribbenene, og saucen er klistret og klistret. Skær den måde, du vælger - jeg kan godt lide at skære dem i 2-ribs portioner, efter jeg har ladet dem sidde udenfor rygeren i cirka 10 minutter.