Røget Kartoffelpølse Opskrift
Denne opskrift på røget svensk kartoffelpølse har været vores families juleaftensmiddag i mange generationer. Faktisk er dette en frisk pølseopskrift. Hvis du skal ryge det, skal du bruge den rigtige mængde Cure #1. Du skal muligvis lege lidt med mængden af vand. Brug mere eller mindre vand for at få den konsistens du ønsker. Det vil afhænge af vandindholdet i kartoflerne. Jeg ender normalt med at tilsætte omkring en kop mere vand, så pølsen ikke er for tør, når den koges. Du kan fryse, lave mad eller opbevare i en afkølet saltvandslage indtil den skal bruges. Det vil holde på denne måde i en uge, hvilket fungerer for os, da dette er juleaften og nytårsaften.
Ingredients
For ca. 15 lbs. i alt med vandet tilsat
4 kg magert svinekød
4 kg magert oksekød
4 kg kartofler
1½ Qt vand
1 flaske hakket løg (2 1/2 oz.)
3 spsk salt
1 spsk hvid peber
1 spsk allehånde
Preparation
Kværn svinekød og oksekød sammen 2 gange.
Kværn svinekød, oksekød og opskårne kartofler én gang sammen.
Bland de resterende ingredienser og vand i, indtil det er grundigt blandet.
Stuff i mellemstore tarme.
Mængden af vand du skal bruge afhænger af vandindholdet i dine kartofler.
Pølse kan fryses kogt eller opbevares i en nedkølet saltvandslage, indtil den skal bruges.
Når du opbevarer i saltlage, skal du bruge en beholder, der er stor nok til at rumme pølsen, og holde den nedsænket i saltlage ved hjælp af 3T salt med nok vand til at dække. Salt/vand-koncentrationen er omtrent den samme som opskriften. Med en for stærk saltlage vil salt overføres til pølsen via osmose.
Sådan holder det i en uge.