Røget Svine mørbrad med asiatisk gnidopskrift
En af de store ting ved min Bradley er, at jeg ikke tøver med at komme udenfor og ryge noget. Det betyder ikke noget, om jeg ikke arbejder med et stort klip af kød eller en hel fisk.
Til denne opskrift, der lavede en perfekt søndagsmiddag til to, med en anstændig mængde rester, brugte jeg et pund svinekød. Lad mig fortælle dig, at agurksalaten var vidunderlig med svinekødet. Det var dog endnu bedre på en sandwich af svinekødskiver næste dag! Det er så let, lækkert og en perfekt folie til al den smokey godhed.
Ingredients
Den asiatiske rub:
Til en mørbrad på et pund
En spsk fem-krydderi pulver
Malet ingefær - 1 spsk
“Sugar in the Raw”, Demerara sukker eller lys brun farin – 1 spsk
Knækkede Szechuan peberkorn – en tsk eller mere, hvis du vil have mere kick
Granuleret hvidløg - en spsk
Halv tsk salt
Cirka ¼ kop baconfedt – dette holder gniden sammen og giver selvfølgelig endnu mere smag.
Bland alt ovenstående godt sammen og smør blandingen ud over mørbraden.
Stil på køl i mindst fire timer eller natten over.
Lad mørbraden sidde udenfor køleskabet i mindst en time, før den lægges i Smoker.
Agurkesalat:
En halv kop risvinseddike
Asiatisk sød chilisauce – 2 spsk
Citronskal - en tsk
En mellemstor agurk, skåret i tynde skiver
Mellemstor gulerod, skåret i julien
Halvt lille rødløg, skåret i tynde skiver
Cirka ½ kop radiser i tynde skiver
Frisk hakket koriander - ½ kop
Hakkede, tørre ristede jordnødder ¼ kop (vær opmærksom, når du tilsætter salt, når du bruger saltede jordnødder)
Salt og friskkværnet peber efter smag
Preparation
Rygeprocessen:
Opvarm først Bradley Smoker til 220 grader, og olie derefter et stativ godt. For et pund mørbraden var rygetiden til en indre temperatur på 160 grader omkring to timer.
Som altid anbefalet, lad det sidde i et par minutter, før det skæres i skiver.
Agurkesalat:
I en skål piskes eddike, chilisauce og citronskal sammen. Tilsæt derefter agurk, gulerod, radiser og løg og vend derefter. Efter at have krydret med salt og peber, dæk til og afkøl i mindst 2 timer.
Til service skal du dræne salaten og toppe den med koriander og peanuts.