Røget Thureringspølse Opskrift
Charcuterie, "The Craft of Salting, Smoking and Curing"; Af Michael Ruhlman & Brian Polcyn.
Server denne lækre pølse med ost og kiks eller i sig selv.
god fornøjelse
Ingredients
1,75 kg udbenet svinekødsskulder, i tern
½ kop (80 g) Fermento
1 Lb (450 g) svinerygfedt, skåret i tern
1½ Oz (40 g) kosher salt (3 spsk)
1 tsk (6 g) pink salt (InstaCure #1; Prague Powder #1; DQ Powder; TCM)
2 spsk (20 g) dextrose
2 tsk (8 g) sorte peberkorn, udblødt i mindst 1 time i varmt vand
½ tsk (2 g) tørkværnet sennep
2 tsk (8 g) stødt koriander
10 fod (3 meter) 32-35 mm svinestarm; eller 5 klare fibrøse hylstre 1,5 x 12 tommer
Preparation
Slib svinekødsskulderen gennem en stor matrice til en skål sat i is. Kværn ikke fedt i tern under dette trin.
Opløs Fermento i lige nok vand, 1/4 til 1/2 kop (60 til 125 ml) for at lave en tynd pasta. Tilføj til kødet sammen med andre ingredienser, inklusive fedt, og bland grundigt i hånden.
Pak blandingen i en gryde eller plastikbeholder, og tryk eventuelle luftlommer ud. Dæk med plastfolie, tryk ned, så det rører kødet, og der ikke kommer luft til det.
Stil på køl i 3 dage. Blandingen skal have en flot rød farve efter 3 dage.
Genslib blandingen gennem den lille form. Svits et lille stykke, smag til og juster eventuelt krydderiet.
Fyld pølsen i tarme. Jeg brugte uspiselige fibrøse tarme.
Hæng på røgpinde og lad tørre i 10 timer ved stuetemperatur (65 til 70 °F/18 til 21 °C). Jeg har en digital temperaturkontakt på min OBS, så jeg hængte dem i rygeren til tørre med den øverste ventil helt åben; med temperaturkontakten indstillet til 65 °F.
Efter tørring koldrøges pølserne ved den lavest mulige temperatur, ideelt set under 100 °F/37 °C i 5 timer. Jeg brugte hickory bisquettes til hele røgen. Farveændringen efter den kolde røg er fantastisk.
Hæv temperaturen på rygeren til 180 °F/82 °C og bring pølserne til en indre temperatur på 150 °F/65 °C.
Overfør til et isbad for at køle helt af, og sæt det derefter på køl.
Valgfrit: Hvis du bruger fibertarm, kan jeg godt lide at dyppe pølserne i kogende vand for at krympe tarmene og derefter overføre dem til et isbad.
Hickory
Træ
Den stærke og søde smag af Hickory Bisquettes gør den til en af de mere populære træsorter til rygning, og passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, vildt, vandhøns, nødder og ost.
Shop Now